U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Westerlo
20.11.2019 - 11.21u
Door: Mark Jaspers

Rustig blokken in de abdij van Tongerlo in december en januari

Zoek je een rustig plekje om te studeren tijdens de aankomende blok- of examenperiode? Van maandag 9 december tot vrijdag 17 januari kan dat gratis tussen 8.30 en 21 uur in studiezaal de Schaapskooi in de abdij van Tongerlo, met uitzondering van de weekends en donderdagen 12 en 19 december en 9 en 16 januari.

Blokken in de abdij wordt georganiseerd door de gemeente Westerlo, en vindt plaats met dank aan de norbertijnen van Tongerlo voor het ter beschikking stellen van hun studiezaal. Je moet je niet op voorhand aanmelden.

Ouderenweek in Lokaal Dienstencentrum TerHarte

In het kader van de ouderenweek organiseert Lokaal Dienstencentrum TerHarte heel wat activiteiten om ouderen in te schakelen voor een hechtere buurt. Een overzicht vind je op https://www.westerlo.be/nieuws/ouderenweek-van-18-tot-24-november-het-lokaal-dienstencentrum-terharte.

In het dorpsrestaurant van het lokaal dienstencentrum kan je ook elke middag van maandag tot vrijdag terecht voor lekkere, gezonde en goedkope (8 euro) maaltijden. Vooraf inschrijven kan via dienstencentrum@westerlo.be of 014 53 87 87.

Ook de zorg voor demente personen uit je omgeving staat erg centraal in TerHarte. Zo kan je bijvoorbeeld aansluiten voor een belevingswandeling over dementie van 1 kilometer rond het lokaal dienstencentrum. Kom zeker eens langs!

Tongerlo neemt afscheid van het oude zwembadgebouw

In de Meulemanslaan in Tongerlo is begin deze week gestart met de afbraak van het oude zwembad van Tongerlo. Tegen het einde van de maand blijft er van het gebouw niets meer over. Op de plaats van het zwembad komt een speelzone voor de kinderen van basisschool 't Grafiekje en de Kinderclub.

Het oude zwembad was na veertig jaar dienst volledig versleten. Heel wat mensen hebben er leren zwemmen. Daarom wordt, na de sloop, met de gevelsteen van het oude zwembad, een muur weer opgebouwd om het perceel vooraan af te sluiten.

Die muur zal ons blijvend herinneren aan de plaats van het gemeentelijk instructiebad. Voor de afbraakwerken kreeg Westerlo subsidies van de Vlaamse overheid. Leerlingen van Tongelsbos gaan na de afbraak meehelpen met de heropbouw van de muur. Zo is het project ook educatief, leerrijk en sociaal.

De grote grondvraag
Hoe gezond is je grond? Dat onderzoekt OVAM in De Grote Grondvraag. Daarin toont OVAM op kaart of er bodeminformatie over je grond bestaat. Op de website www.degrotegrondvraag.be kan je je adres opzoeken en nakijken hoe het met je grond gesteld is. Stoot je op een probleem? Dan zoekt OVAM het samen met je uit en helpt het je om je grond opnieuw gezond te maken.

Door ons industriële verleden zijn er in heel Vlaanderen nog een pak verontreinigde gronden. Door deze gronden te saneren worden schadelijke stoffen uit de bodem verwijderd zodat ze geen risico meer vormen voor de gezondheid van de mensen en de natuur.

SDG in de kijker

Vanaf 1 januari kom je geen wegwerpbekertjes, blikjes en petflessen meer tegen op evenementen van de gemeente. Door het gebruik van herbruikbare bekers die op meerdere activiteiten hun diensten kunnen bewijzen, daalt de milieu-impact van de productie.

 
imageMeer nieuws

Veel volk op eerste fandag Cees Bol in Bouwel

Veel volk op eerste fandag Cees Bol in Bouwel
Grobbendonk 10.12.2019 - 06.08u

Verschillende gewonden bij botsing waterbus in Antwerpen

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 09.12.2019 - 16.59u

An Luyten : 'SAM ‘sensory & more’ kledinglijn voor prikkelgevoelige kids'

An Luyten : 'SAM ‘sensory & more’ kledinglijn voor prikkelgevoelige kids'
Herentals | Kempen regio | Provincie Antwerpen 09.12.2019 - 16.53u

De Lijn brengt Antwerpse feestvierders veilig thuis tijdens oud en nieuw

De Lijn brengt Antwerpse feestvierders veilig thuis tijdens oud en nieuw
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 09.12.2019 - 16.48u

Russische cargo klinkt zich vast aan ruimtestation ISS

Internationaal | Mol 09.12.2019 - 16.46u

Try-out William Boeva in Olen

Olen 09.12.2019 - 16.44u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto