U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Westerlo
26.11.2019 - 17.44u
Door: Herman Gezelle

Firma aangesteld om voegvullingen betonwegen te herstellen

De firma Nelis Wegenbouw uit Opglabbeek is door het college van burgemeester en schepenen aangesteld om de voegvullingen van heel wat betonwegen in Westerlo te herstellen. Doorheen de jaren verslijten of verdwijnen zulke voegvullingen.

Door de voegvullingen tussen de betonplaten te vernieuwen, zorgen we voor betere wegen en minder hinder voor de bewoners. Maar ook voor de wegen zelf is het een belangrijk onderhoud. Zonder vullingen kan er water tussen en onder de betonplaten komen. Als dat water in de winter bevriest, kunnen de betonplaten barsten.

Uitbreiding Bib Westerlo

Wie al eens in de buurt komt, heeft het al gemerkt: de werkzaamheden aan de bib in het Kasteelpark in Westerlo vorderen traag, maar zeker.

In opdracht van de gemeente bouwt de aannemer aan de voorkant van het gebouw een grotere inkomzone met inleverschuif. Aan de achterkant wordt de jeugdafdeling van de bib groter gemaakt. Op dit moment is men bezig met de afwerking van de daken. Daarna komen de ramen aan de beurt. Zo is de aannemer klaar voor het winterwerk binnen. De inhuldiging van het nieuwe gedeelte is gepland in het voorjaar.

Fluvius neemt straatverlichting over van gemeente

De gemeenteraad besliste maandagavond om de openbare verlichting vanaf 1 januari over te dragen aan Fluvius, de beheerder van het distributienetwerk energie. Zo kan de huidige straatverlichting met klassieke lampen sneller vervangen worden door straatverlichting met energiezuinigere led-lampen.

Voor Westerlo gaat het over meer dan vijfduizend lampen. Die stoten op dit moment 471 000 kilo CO2 per jaar uit. Na de zogenaamde verledding is dat nog 280 000 kilo. Ook de elektriciteitsfactuur van de gemeente daalt hierdoor fors.

Een win-win voor milieu en portemonnee.

Toerisme Westerlo heeft een nieuwe website

Benieuwd naar de nieuwe website van Toerisme Westerlo? Die staat online op www.toerismewesterlo.be sinds dinsdagmiddag. Laat gerust weten wat je ervan vindt op info@toerismewesterlo.be. Ook voor www.westerlo.be is er een nieuwe website in de maak. Die gaat binnen enkele weken online.

Heb je al een woonmeter?

Bij het onthaal in het gemeentehuis kan je voor 11 euro een woonmeter kopen. Dit eenvoudige en gebruiksvriendelijke toestel meet de temperatuur en de luchtvochtigheid in huis.
Zo kan je onnodige stookkosten vermijden en de CO2-uitstoot terugdringen en draag je dus bij aan Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 7 - betaalbare en duurzame energie.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto