Westerlo keurt meerjarenplan 2020-2025 goed

Maandagavond keurde de gemeenteraad het meerjarenplan 2020-2025 goed. In dat plan staan alle Westelse beleidsdoelstellingen, actieplannen en acties voor de volgende zes jaar. De Parel van de Kempen toont zich daarin sociaal, zorgzaam, opgeruimd, veilig en fietsvriendelijk, landelijk, groen en duurzaam, warm, ondernemend en bruisend, met een sterke organisatie achter zich.

Westerlo gaat de volgende zes jaar fors investeren in haar fietsinfrastructuur, vooral langs de verbindingswegen tussen de dorpen. Het plan kiest ook resoluut voor een sociale en zorgzame gemeente voor kwetsbaren en armen, ouderen en zorgbehoevenden, thuis en in andere woongelegenheden.

De Parel van de Kempen bruist. Daarom wordt er geïnvesteerd in een grotere bibliotheek, de vernieuwing van de Kunstencampus, een sterker cultureel aanbod, jongeren, het sportaanbod en de sportinfrastructuur. Verbindende activiteiten en een goede ondersteuning voor verenigingen zorgen voor warme dorpen.

Benieuwd welke plannen Westerlo nog heeft? Je vindt het volledige meerjarenplan op www.westerlo.be

Bruisend en warm, met een hart van goud

Nog 1 week en het is Kerstmis! In zowat alle Westelse dorpen staan deze dagen kerststallen, winterbars, kerstkroegen en kerstcafés en zijn er kerstmarktjes. In Westerlo kan je ook nog naar Kerstmagie en in Oevel kan je zaterdag naar een professionele vuurwerkshow.

Heel wat verenigingen zetten zich op die manier in om van Westerlo een bruisende en warme gemeente met een hart van goud te maken. Hou rekening met elkaar en zorg dat je er bij bent!

Infovergadering over begraafplaats Westerlo Centrum op woensdag 18 december

Het college van burgemeester en schepenen heeft een projectzone met 151 graven aangeduid op de begraafplaats van Westerlo. In die projectzone wordt plaats gemaakt voor nieuwe begravingen. Het gaat over het vak rechts achter de kerk tot aan het eerste dwarse pad, met graven van 1974 tot 1979. Een alfabetische lijst van de betrokken graven vind je op www.westerlo.be.

De ontruiming gebeurt met het nodige respect en in overleg met de nabestaanden. De stoffelijke resten worden op de begraafplaats in een gezamenlijk graf begraven. Daar komt ook een gedenkplaat bij. Verder maakte het gemeentebestuur het ook mogelijk dat nabestaanden bij de ontruiming voor een eventuele herbegraving kunnen kiezen.

Familievoorstelling De Code van de kaart met kinderwork-shops op zondag 22 december

Zondag 22 december kan je in De Zoerla terecht voor de familievoorstelling De Code van de Kaart van Theater Bank Vooruit.

Vanaf 12 uur zijn ouders en kinderen welkom voor een lekkere hotdog. Vanaf 12.30 uur kunnen de kinderen deelnemen aan workshops en kunnen hun ouders nog iets blijven drinken. Er zijn workshops wenskaarten maken, pixelmedaillons maken, een poppenspel rond taal en een magische workshop van de Elfenschool voor kleuters en lagereschoolkinderen. De voorstelling De code van de kaart start om 14.30 uur.

Tickets voor de familievoorstelling kosten 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Je kan ze kopen via Webshop Westerlo. De opbrengst gaat naar Broederlijk Delen! Wie ingeschreven is voor de voorstelling kan ook al inschrijven voor de workshops.

Tijd voor klimaatactie

Sinds begin deze maand staat in de inkomhal van het gemeentehuis de klimaatstoel van Tibe Van Roelen. Tibe is de Westelse kinderklimaat-ambassadeur.

Alle Kempense gemeenten zetten hun schouders onder het project Kempen 2030. Zo werken we aan de dertiende klimaatdoelstelling: klimaatactie.