U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Westerlo
15.01.2020 - 10.10u
Door: Lex Verellen

Westerlo steunt zwerfvuilactie Kempense bedrijven

Westerlo gaat ook dit jaar ondersteuning bieden aan de Kempense zwerfvuilactie van IOK Afvalbeheer en VOKA in de bedrijfszones. Die vindt plaats op donderdag 23 april.

In Westerlo worden de ondernemingen uit de bedrijvenzones Hulshout-Heultje, ENA 23 Zone 2 en Zone Reme aangesproken. Die zones tellen samen meer dan 16 kilometer op te ruimen bermen.

Het is de bedoeling om zwerfvuil te ruimen. Speciale aandacht gaat naar PMD en restafval. Tegelijkertijd wil de actie zo ook een duidelijk signaal geven aan werknemers, klanten, leveranciers, bezoekers en omwonenden. De gemeente haalt het ingezamelde afval op en brengt het naar de Mechanisch Biologische scheidingsinstallatie in Geel en betaalt de verwerkingskosten.

1200 euro subsidie voor Oxfam Wereldwinkel

Na positief advies van de wereldraad gaf het college van burgemeester en schepenen een subsidie van 1200 euro aan Oxfam Wereldwinkel Westerlo voor haar educatieve activiteiten in 2019. Heel wat klassen bezochten de wereldwinkel.

De leerlingen kregen er meer uitleg over eerlijke handel. Ze maakten er kennis met de werking van Oxfam Wereldwinkel en met de producten uit de winkel. Oxfam Wereldwinkel was ook aanwezig op heel wat activiteiten zoals repaircafés, de gezondheidsbeurs en de wereldfilms van de wereldraad. Daarnaast zijn heel wat medewerkers actief in organisaties zoals de fairtradetrekkersgroep, de werkgroep SDG's en 11.11.11.

Infoavond over de stap naar het secundair onderwijs op donderdag 16 januari

Het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) organiseert een informatieavond voor ouders van kinderen die de overstap naar het secundair onderwijs maken. Je komt er meer te weten over de (vernieuwde) structuur van het secundair onderwijs. Ook vertelt het CLB je hoe het studiekeuzeproces verloopt in het zesde leerjaar en kan je kennismaken met wat goede informatiebronnen zijn.

Deze gratis infoavond vindt plaats in Lokaal Dienstencentrum TerHarte in de Verlorenkost 22 in Westerlo. Vooraf inschrijven kan via 014 24 70 70 en herentals@vclb-kempen.be.

Feest op de wekelijkse woensdagmarkt

Naar goede jaarlijkse gewoonte huldigden we vandaag op de Westelse woensdagmarkt de jubilarissen met een gepast cadeautje en een oorkonde. Al sinds 2007 worden de marktkramers gevierd die 15, 20, 25 jaar of langer een vaste standplaats hebben op de Westelse markt.

Deze editie tellen we 12 gelukkigen: Visspecialist B+B uit Wommelgem (15 jaar), Bouillon en soep Sublimix uit Mol (20 jaar), schorten Van Reusel uit Meerhout (20 jaar), vishandel Anthonissen-Van den Broeck uit Wuustwezel (25 jaar), dameskleding Marktboetiek Nina uit Mol (30 jaar), Kippenkraam Luyten uit Westerlo (30 jaar), dameskleding R&C uit Herenthout (30 jaar), Onderhoudsproducten Valgaeren uit Herselt (35 jaar), Vleeswaren Vermeulen uit Westerlo (35 jaar), Zaden en planten Kuppens uit Retie (40 jaar), Zaden en planten Van Sweevelt uit Tielen (40 jaar) en De Rijck Fruit uit Tremelo (40 jaar). Elf markthandelaars staan al langer dan 40 jaar op de markt van Westerlo.

Energiemeester zoekt gezin

Wil je graag energie besparen thuis, maar weet je niet hoe? Weet je niet hoe je kamerthermostaat werkt? Ligt jouw verbruik te hoog en weet je niet waarom?

Met al deze vragen kan je gratis terecht bij een van de bijna vijftig vrijwillige energiemeesters in de Kempen. Een energiemeester is een expert in het besparen van energie thuis en staat klaar om jou te helpen om energie te besparen.

jouw vraag komen ze langs en zoeken ze samen met jou naar het antwoord op al je energievragen. Je kan zo'n huisbezoek aanvragen via www.kempen2020.be/huisbezoek of op 014 27 96 50 bij Kamp C.

Op die manier zetten we in op doelstelling 7 van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen: betaalbare en duurzame energie.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto