U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Westerlo
22.01.2020 - 16.09u
Door: Lex Verellen

Peuterspeelpunt Fijn wenst je een gelukkige eerste verjaardag!

Wordt je zoon of dochter 1 jaar oud in 2020? Dan mag je rond zijn of haar eerste verjaardag een verjaardagskaart van het Huis van het Kind Herselt-Hulshout-Westerlo verwachten. Er zit meteen ook een waardebon bij voor een cadeautje bij een eerste bezoek aan peuterspeelpunt Fijn.

Peuterspeelpunt Fijn is een speel- en ontmoetingsmoment voor ouders en hun kinderen vanaf de zwangerschap totdat de kinderen klaar zijn om naar de kleuterschool te gaan.

De toegang tot Fijn is vrij en je krijgt er een gezond tienuurtje. Er zijn ook regelmatig extra activiteiten zoals knutselen, muziek, knuffelturnen of snoezelen. Peuterspeelpunt Fijn bevindt zich in het Huis van het Kind in de Verlorenkost 22 in Westerlo en is open op maandag van 9 tot 12 uur.

Er zijn ook peuterspeelpunten op dinsdagvoormiddag in Westmeerbeek en op donderdagvoormiddag in Herselt.

Lenteschoonmaak op zaterdag 28 maart

Het is nog winter, maar in Westerlo bereiden we ons al voor op de lente en de zomer. Een datum voor onze jaarlijkse lenteschoonmaak hebben we alvast geprikt. Die vindt plaats op zaterdag 28 maart.

Heb jij of je vereniging zin om die voormiddag mee zwerfvuil te ruimen? Schrijf je dan vanaf begin maart in via het e-loket op www.westerlo.be of bij de milieudienst! Nieuw dit jaar is dat je in het Kasteelpark mee kan gaan ploggen.

Ploggen is een leuke en sportieve combinatie van zwerfvuil ruimen en joggen. Voor alle deelnemers aan de lenteschoonmaak zijn er leuke en lekkere verrassingen!

College geeft negatief advies aan vergunningsaanvraag Hegrola Heultje

Het college van burgemeester en schepenen heeft een negatief advies gegeven over de aanvraag van Hegrola voor een nieuwe omgevingsvergunning. Hegrola is een grondverwerkend bedrijf uit de Industrieweg in Heultje.

Ze doen ook aan wegenbouw en leidingwerken en produceren beton. De firma vroeg een omgevingsvergunning aan bij de provincie Antwerpen over het plaatsen van een kleine windmolen, het dempen van een gracht, het aanplanten van een groenscherm, het rooien van bomen, het aanleggen van een bufferbekken en het vernieuwen en aanpassen van de huidige activiteiten.

De gemeente geeft een negatief advies. Ze wil dat het bedrijf zich eerst in regel stelt op stedenbouwkundig vlak. Verder moet het bedrijf een degelijk groenscherm voorzien, de stofhinder aanpakken met een adequate sproei-installatie en deelnemen aan een buurtoverleg onder leiding van de gemeente om de eventuele hinder op te volgen.

Westerlo tekent via Tewerkstelling Zuiderkempen in op oproep regierol sociale economie

Door het ondersteuningsdecreet hebben steden en gemeenten sinds 2012 de regierol voor de lokale sociale economie in handen.

Via een regionale samenwerking tussen de gemeenten Geel, Laakdal, Meerhout, Herselt, Hulshout en Westerlo in de interlokale vereniging Tewerkstelling Zuiderkempen wordt die regierol in onze regio uitgevoerd.

De Vlaamse overheid geeft daarvoor jaarlijks 50 000 euro. Samen organiseren de gemeenten daarmee jaarlijks een netwerkevent tussen bedrijven uit de lokale en de lokale sociale economie. Ook de trajectbegeleiding van werkzoekenden wordt daarmee gefinancierd.

Officiële inhuldiging Gezonde Gemeenten in gemeentehuis Westerlo

Alle 27 Kempense gemeenten ondertekenden het charter Gezonde Gemeente. Om dat te vieren vond er op dinsdag 21 januari in het gemeentehuis van Westerlo een officiële inhuldiging van de Gezonde Gemeenten plaats. Met de ondertekening engageren de 27 zich om verder werk te maken van een sterk lokaal preventief gezondheidsbeleid.

De gemeenten willen iedereen, en de meest kwetsbaren in het bijzonder, kansen bieden en stimuleren om gezond te leven in een gezonde omgeving. De lokale besturen staan er niet alleen voor.

Logo Kempen staat voor hen klaar met kennis, expertise en begeleidt hen naar een lokaal preventief gezondheidsbeleid op maat. Samen werken ze aan meer bewegen, meer gezonde voeding, meer veerkracht, kanker voorkomen en vroegtijdig opsporen, gamen met mate, minder tabak en alcohol, gezond ouder worden en gezonde publieke ruimte.

Bolplatanen en bollindes in Acaciastraat, Berkenstraat, Esdoornstraat en Meidoornstraat in Voortkapel

Zoals afgesproken op een buurtvergadering enkele maanden geleden gaat Westerlo de 130 straatbomen in de Acaciastraat, de Berkenstraat, de Esdoornstraat en de Meidoornstraat in Voortkapel vervangen door nieuwe bomen. In de Meidoornstraat komen bolplatanen, in de Acaciastraat, Berkenstraat en Esdoornstraat bollindes.

De oude bomen worden in de loop van de volgende weken geveld en afgevoerd. Enkele dagen later worden de boomwortels uitgefreesd. De nieuwe bomen worden aangeplant tegen het einde van de winter. Het is de bedoeling om voor elk perceel minstens 1 nieuwe boom te planten. De bewoners kunnen mee de plaats van de straatbomen bepalen.

Heraanleg stoep Nachtegaalstraat Oevel

In opdracht van de gemeente start de firma Hegrola op donderdag 23 januari met de heraanleg van de stoep aan de kant van het woningbouwproject Nachtegaalpark in de Nachtegaalstraat. In opdracht van de projectontwikkelaar legt de aannemer ook de weg naar het Nachtegaalpark aan.

Om de veiligheid te garanderen wordt de smalle Nachtegaalstraat tussen de Uitbreidingsstraat en de Gemeentestraat afgesloten. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk, ook niet voor fietsers.

Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de stoep aan de kant van de oneven nummers. Voor een aantal bewoners zijn hun garages tijdelijk niet met de auto te bereiken.

Bloedinzamelingen Rode Kruis: ons dorp geeft

Wist je dat slechts 3% van de Vlamingen bloed-, plasma- of bloedplaatjes geeft? In onze gemeente is 3,78% van de inwoners donor. Da's mooi. Maar het kan nog beter. Samen kunnen we Rode Kruis-Vlaanderen helpen om tegen eind dit jaar het aantal donoren in Vlaanderen op te trekken naar meer dan 4%. Laat zien dat we een vrijgevige gemeente zijn en word ook donor. Want #onsdorpgeeft.

In Oevel, Westerlo, Zoerle-Parwijs en Heultje zijn er regelmatig bloedinzamelingen. De data vind je in alle communicatiekanalen van de gemeente.

Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto