U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Westerlo
29.01.2020 - 10.45u
Door: Lex Verellen

John Leo & Band in De Zoerla op donderdag 30 januari

Op donderdag 30 januari om 14 uur treedt John Leo op in De Zoerla. John Leo won The Voice Senior in 2018. In de jaren tachtig en negentig speelde hij al vaak met zijn showband in Duitsland, Oostenrijk en Nederland.

Tickets kosten 16 euro en zijn te koop in Webshop Westerlo, aan de kassa betaal je 18 euro.

Wim Dams vervangt Willem Claes in raad van bestuur AGB Westerlo

Op voordracht van de CD&V-fractie heeft de gemeenteraad Wim Dams benoemd als lid van de raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf AGB Westerlo. Hij vervangt Willem Claes, die eind december zijn ontslag heeft ingediend.

AGB Westerlo beheert Sportpark De Beeltjens met de sporthal, het zwembad en de sportterreinen errond. Het AGB is opgericht in 2014 naar aanleiding van de start van Zwembad De Beeltjens.

De raad van bestuur bestaat uit twaalf leden met schepen van sport Clyde Tai-Apin als voorzitter en algemeen directeur Jo Vankrunkelsven als secretaris. Verder zetelen in de raad van bestuur Hans Van Lommel, Wim Dams, Marie Michiels, Filip Verrezen, Isabelle Peeters en Annelien Beheydt voor CD&V, Guy Van Dyck en Nancy Van Hoof voor N-VA, Frans De Cock voor Open & Positief Westerlo, Nancy Ceuppens voor Vlaams Belang en Marc Gouwkens voor Groen.

Interlokale vereniging regelt voortaan samenwerking met Academie voor Muziek, Woord en Dans Geel

Westerlo richt samen met Geel, Laakdal en Meerhout de Interlokale Vereniging DKO Geel-Laakdal-Meerhout-Westerlo op. Dat besliste de gemeenteraad maandagavond.

Al heel wat jaren is er een samenwerkingsovereenkomst tussen Westerlo, Laakdal en Meerhout met de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Geel. Westerlo is een van de vestigingsplaatsen van deze Academie. Voor beeldende kunst is er ook een Interlokale Vereniging Academie Beeldende Kunst Westerlo-Herselt.

Het decreet intergemeentelijke samenwerking, dat opgesteld is om meer transparantie te verkrijgen in de samenwerking tussen lokale besturen, bepaalt dat zulke samenwerkingsverbanden voortaan beter geregeld worden in een interlokale vereniging.

Rioleringsproject Sint-Annekestraat en Maaldonk

De gemeenteraad heeft het plan voor het rioleringsproject in de Sint-Annekestraat en Maaldonk in Heultje goedgekeurd. Beide straten krijgen nieuwe riolering voor de afvoer van afvalwater, grachten voor de afvoer van regenwater en een nieuw wegdek. De totale kosten bedragen 979 000 euro, waarvan 448 000 euro gesubsidieerd door de Vlaamse Milieumaatschappij VMM.

Het ontwerpplan is in maart vorig jaar besproken met de bewoners. De gemeente schrijft nu een aanbesteding uit. Zodra de aannemer bekend is, is er een nieuw overleg met de buurt. Daar worden praktische afspraken gemaakt over het verloop van de werkzaamheden.

Westerlo vergroent wagenpark

Stap voor stap vervangt Westerlo haar oude wagenpark van benzine- en dieselvoertuigen door milieuvriendelijkere, hybride en elektrische voertuigen. Het wagenpark telt op dit moment een hybride personenwagen en acht elektrische bestelwagens. De bestelwagens worden ingezet voor de dienst warme maaltijden aan huis van het OCMW en het technisch centrum.

Binnenkort komen daar nog twee elektrische voertuigen bij: een voor personenvervoer en een met een kipbak voor de reinigingsdienst. Die laatste wordt ingezet om de vuilbakjes naast wegen en in parken te ledigen.

Westerlo koopt de voertuigen aan via een raamcontract van de Vlaamse overheid. Het is de bedoeling om het wagenpark verder te vergroenen.

Westerlo engageert zich voor project Verkeersveilige gemeente provincie Antwerpen

Na een analyse van de ongevallencijfers van 2016, 2017 en 2018 heeft de provincie Antwerpen Westerlo geselecteerd om van start te gaan met het coachingstraject Verkeersveilige gemeente. Enkele weken geleden stelde Westerlo zich kandidaat om hieraan deel te nemen. Het startmoment vindt plaats op 21 februari.

Het project is een intensief coaching- en begeleidingstraject van de provincie, de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde om de verkeersveiligheid te verhogen en te streven naar 0 doden in en door het verkeer in de provincie Antwerpen.

Sportkompas helpt kinderen de juiste sport te kiezen

De sportkeuze van kinderen is zelden gebaseerd op kennis van de eigen vaardigheden of van wat ze graag doen. Een kind gaat voetballen of turnen omdat een vriendje dat ook doet of omdat mama of papa dat vroeger ook deed. Na een tijdje ondervinden veel kinderen dat de sport hen toch niet ligt of ze vinden het gewoon niet leuk. Sommige zoeken een andere sport, sommigen stoppen met sporten.

SportKompas is een wetenschappelijk onderbouwde oriëntatie-tool die kinderen van 8 tot 10 jaar helpt bij het kiezen van de juiste sport. Op basis van wat een kind leuk vindt (I LIKE en I AM) en aan de hand van beweegoefeningen (I DO) kan elk kind leren welke sport het beste bij hem of haar past.

In september wordt het SportKompas uitgerold voor de leerlingen van het derde leerjaar. Acht basisscholen uit Westerlo werken eraan mee.

Sporteldag op zaterdag 9 mei

Voor het achtste jaar op rij organiseert Westerlo op zaterdag 9 mei een Sporteldag voor 50-plussers. Het is een samenwerking van de sportdienst, de gezondheids- en seniorenraad.

Op het programma staat een laagdrempelig sportaanbod met petanque, line dance, kubb, bowlen, curvebowls, volkspelen, fietsen, wandelen, kegelen, badminton, tafeltennis, swingen, oefeningen aan de beweegbank en vrij zwemmen.

Sportelgangmakers en enthousiaste senioren zorgen mee voor de begeleiding. Met de Sporteldag wil Westerlo 50-plussers samen aan het sporten krijgen, met daaraan gekoppeld een leuk samenzijn.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto