Nooit meer aanschuiven bij de dienst burgerzaken op het gemeentehuis
Moet je naar de dienst burgerzaken op het gemeentehuis voor je identiteitskaart, je rijbewijs, je paspoort of om een attest op te halen? Maak dan eerst online een afspraak op www.westerlo.be.
Dat heeft heel wat voordelen! Je maakt die afspraak wanneer het jou uitkomt. Je weet wat je moet meenemen. Je bent zeker dat je niet moet aanschuiven aan het loket. En je kan er vlot terecht, want de afspraakuren zijn ook fors uitgebreid.
Een afspraak maken is erg eenvoudig. Je klikt op de knop 'Afspraak maken' op www.westerlo.be. Je geeft aan waarvoor je komt. Je hebt daarbij keuze uit 32 producten. Je kiest een datum en een uur en je vult je contactgegevens in.
Op de dag en het uur van afspraak verwachten we je op het afgesproken tijdstip. Ben je te laat? Dan wordt er een nieuwe afspraak later op de dag of op een andere dag gemaakt. Zo moeten andere klanten niet wachten. Kwam je zonder afspraak? Geen probleem. Dat kan, we proberen je bij het onthaal nog in te plannen.
Er zijn vijf loketten bij de dienst burgerzaken. Per uur kunnen er zo tot 30 afspraken behandeld worden. Je bent welkom elke dag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur, uitgezonderd vrijdagnamiddag. Ook op maandagavond kan je een afspraak maken tussen 18.30 tot 20.30 uur. Een afspraak duurt meestal niet langer dan tien minuten.
Voor info en online dienstverlening kan je ook terecht op 014 53 91 30 en www.westerlo.be/wonen-en-leven.
Schooljaar start in code geel
Volgende week dinsdag starten de kleuterscholen en lagere scholen van Heultje, Oevel, Oosterwijk, Tongerlo, Voortkapel, Westerlo en Zoerle-Parwijs, het buitengewoon onderwijs van Tongelsbos en de secundaire scholen SILA en Het Leerlabo in Westerlo met het schooljaar 2020-2021.
Het pandemieniveau voor de eerste lesweek is code geel, en dat in heel Vlaanderen. Dat betekent dat alle leerlingen vijf dagen per week naar school gaan. Alle leerkrachten en alle leerlingen ouder dan 12 jaar moeten mondmaskers dragen.
Dit geldt ook in de klas, maar niet bij pauzes in open lucht en tijdens sportactiviteiten. Er zijn geen schoolreizen of andere activiteiten buiten de schoolmuren in het secundair onderwijs. Ook in het kunstonderwijs start het nieuwe academiejaar onder dezelfde voorwaarden.
Verbetert of verslechtert de situatie? Dan kan er vanaf 7 september een nieuwe kleurcode volgen. Dat gebeurt in samenspraak met de onderwijssector en de lokale crisiscel. Meer info op www.westerlo.be/corona.
Naar de Kinderclub in het nieuwe schooljaar
Wil je in het nieuwe schooljaar gebruik maken van De Kinderclub voor de opvang van je kleuters en je kinderen van de lagere school? Dan moet je daarvoor voortaan altijd reserveren via het e-loket op www.westerlo.be.
Er is een Kinderclub in elk dorp. Ze zijn 's morgens open van 7 uur tot schooltijd en 's avonds van schooltijd tot 18 uur. Ook op woensdagnamiddag, schoolvrije dagen en vakantiedagen is er opvang in de plaatselijke Kinderclub, mits reservatie, net zoals vorig jaar.
Is je kind nog nooit naar de gemeentelijke kinderopvang van De Kinderclub geweest? Dan moet je eerst ingeschreven zijn om er gebruik van te kunnen maken. Maak daarvoor een afspraak op kinderclub@westerlo.be of 014 53 94 20.
Actie veilig schoolbegin
Heel de maand september staat bij Politiezone Zuiderkempen in het teken van de jaarlijkse actie Veilig schoolbegin. De wijkagenten hebben een centrale rol in deze actie. Je komt ze steevast tegen aan de schoolpoorten. Op de routes van en naar school zijn de leden van het interventieteam van de politie actief.
Op schoolroutes, in schoolomgevingen en in zones 30 mag je je aan snelheidscontroles verwachten. De snelheidsinformatieborden op de schoolroutes en de nieuwe grondschilderingen om zones 30 aan te duiden spelen een sensibiliserende rol.
Speciale aandacht is er voor het verlenen van voorrang aan voetgangers aan zebrapaden en voor de naleving van de regels in fietsstraten en schoolstraten. Regelmatig zijn er ook controles van fietsers en bromfietsers.
Coronacijfers en contactopvolging in de praktijk
Met 9 besmettingen op zeven dagen is de besmettingsgraad in Westerlo op dit moment behoorlijk hoog. Gelukkig draait de contactopvolging op dit moment ook op volle toeren.
Alle besmette Westerlonaren zijn gecontacteerd door het lokale outbreakteam. Dat bestaat uit medewerkers van de sociale dienst. Alle betrokken waren eerder ook al benaderd door de contactopvolging van de Vlaamse overheid. Zo worden de contacten van de zieke personen in kaart gebracht en opgevolgd.
Ben je op zoek naar informatie over corona of wil je dagelijks op de hoogte blijven van de coronacijfers? Neem dan een kijkje op www.westerlo.be/corona. Daar is alle plaatselijke corona-info verzameld. Ook via de Facebookpagina Gemeente Westerlo ben je snel op de hoogte van nieuwe weetjes.
Melikan Kuçam, het voormalige Mechelse N-VA-gemeenteraadslid, is ook in beroep veroordeeld voor mensensmokkel en passieve omkoping. In beroep krijgt hij wel strafvermindering: 5 jaar effectief in plaats van 8 jaar. De geldboete die hij moet betalen wordt ook verlaagd: van 696.000 euro naar 48.000 euro.
VanRoey.be en Fortino Capital Partners (“Fortino”) kondigen vandaag aan dat investeringsbedrijf Fortino een belang heeft genomen in VanRoey.be.
Het management heeft in Fortino de partij gevonden om de groeiambities kracht bij te zetten en samen VanRoey.be verder uit te bouwen, steeds met de focus op kwalitatieve dienstverlening en klantentevredenheid.
Nog maar een jaar geleden opende de fietsbieb Nijlen de deuren in het Buurtpunt in de Kerkeblokken. En nu al gaat de fietsbieb het 100e kinderfietsje uitlenen.
Ongetwijfeld gaan er deze zomer nog heel wat kinderen het met een blij gezicht 'aftrappen' daar. Over de zomer gesproken, dan zit de fietsbieb even in de Goezo! school, 50 meter verderop in Kerkeblokken.
Een gespecialiseerde firma voert in de week van 5 juli bijkomende bodemonderzoeken uit op de locatie van het toekomstige bergbezinkingsbekken langs de Gompelbaan Mol.
Dit onderzoek geeft verder uitsluitsel over het al dan niet aanwezig zijn van asbest in de ondergrond. Het onderzoek gebeurt met specifieke veiligheidsmaatregelen. Voor omwonenden en passanten is er geen enkel risico.
Expertnetwerk Modem ontwikkelde laagdrempelige website met mogelijke oplossingen wanneer je plots niet meer kan prate.n
Daar lig je dan in het ziekenhuis met een tube in je keel en plots kan je niet meer spreken, niet meer zeggen wat je nodig hebt. Het overkwam veel patiënten de afgelopen jaren op de afdeling intensieve zorgen.
Modem, het expertnetwerk voor ondersteunende technologie aan de Thomas More hogeschool, ontwikkelde een gratis website om dat probleem op te lossen: ikkannietpraten.be.
In Ranst is een 26-jarige man uit Lier om het leven gekomen toen hij ging zwemmen in het Netekanaal aan 'Emblem-beach'. Dat zegt de lokale politie van de zone ZaRa.
De man was vanop een brug in het water gesprongen, maar kwam niet meer boven. Na een zoektocht van enkele uren werd zijn lichaam gevonden.
Zwemmen is er eigenlijk verboden, maar het wordt er meestal wel gedoogd. (VRTNWS) Foto NNieuws.
Op verschillende plaatsen in het land hebben boze boeren actie gevoerd tegen het stikstofakkoord.
Net als in Nederland is het ongenoegen bij de landbouwers en veetelers groot. Het protest verliep sereen.
Tot rellen zoals bij onze noorderburen is het niet gekomen. Tientallen boeren trokken met hun tractoren naar Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V), die luisterde naar hun grieven. (VRTNWS)
Het sportcentrum in Vorselaar heeft een divers en uitgebreid aanbod. Sporten is gezond en we willen onze inwoners zoveel mogelijk motiveren. Daarom wordt er ingespeeld op nieuwe tendensen.
In de maanden mei en juni maakten 30 inburgeraars kennis met Mol dankzij het project 'Ken je gemeente'.
Ze kregen een rondleiding langs zwembad Vita Den Uyt, sporthal Den Uyt dienst jeugd en sport, dienst toerisme, de bib, Het Kompas en het cultuurcentrum gecombineerd met een woordje uitleg.
Op het einde van de rondleiding ontvingen ze een goodiebag met gratis zwem- en filmticket. Kennismaken met de vrijetijdsdiensten verlaagt de drempel om later zelf de stap te zetten en deel te nemen aan activiteiten.
Je melkkoeien elke dag een beetje nitraat geven via hun krachtvoeder, om zo de werking in de pens te beïnvloeden voor minder methaanuitstoot.
Dat is wat Sofie Vanpeperstraete en Geert Vandenbussche van De Biezenhoeve in Watou doen om hun ecologische voetafdruk nog kleiner te maken.