U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Westerlo
27.08.2020 - 17.24u
Door: Lex Verellen

Nooit meer aanschuiven bij de dienst burgerzaken op het gemeentehuis

Moet je naar de dienst burgerzaken op het gemeentehuis voor je identiteitskaart, je rijbewijs, je paspoort of om een attest op te halen? Maak dan eerst online een afspraak op www.westerlo.be.

Dat heeft heel wat voordelen! Je maakt die afspraak wanneer het jou uitkomt. Je weet wat je moet meenemen. Je bent zeker dat je niet moet aanschuiven aan het loket. En je kan er vlot terecht, want de afspraakuren zijn ook fors uitgebreid.

Een afspraak maken is erg eenvoudig. Je klikt op de knop 'Afspraak maken' op www.westerlo.be. Je geeft aan waarvoor je komt. Je hebt daarbij keuze uit 32 producten. Je kiest een datum en een uur en je vult je contactgegevens in.

Op de dag en het uur van afspraak verwachten we je op het afgesproken tijdstip. Ben je te laat? Dan wordt er een nieuwe afspraak later op de dag of op een andere dag gemaakt. Zo moeten andere klanten niet wachten. Kwam je zonder afspraak? Geen probleem. Dat kan, we proberen je bij het onthaal nog in te plannen.

Er zijn vijf loketten bij de dienst burgerzaken. Per uur kunnen er zo tot 30 afspraken behandeld worden. Je bent welkom elke dag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur, uitgezonderd vrijdagnamiddag. Ook op maandagavond kan je een afspraak maken tussen 18.30 tot 20.30 uur. Een afspraak duurt meestal niet langer dan tien minuten.

Voor info en online dienstverlening kan je ook terecht op 014 53 91 30 en www.westerlo.be/wonen-en-leven.

Schooljaar start in code geel

Volgende week dinsdag starten de kleuterscholen en lagere scholen van Heultje, Oevel, Oosterwijk, Tongerlo, Voortkapel, Westerlo en Zoerle-Parwijs, het buitengewoon onderwijs van Tongelsbos en de secundaire scholen SILA en Het Leerlabo in Westerlo met het schooljaar 2020-2021.

Het pandemieniveau voor de eerste lesweek is code geel, en dat in heel Vlaanderen. Dat betekent dat alle leerlingen vijf dagen per week naar school gaan. Alle leerkrachten en alle leerlingen ouder dan 12 jaar moeten mondmaskers dragen.

Dit geldt ook in de klas, maar niet bij pauzes in open lucht en tijdens sportactiviteiten. Er zijn geen schoolreizen of andere activiteiten buiten de schoolmuren in het secundair onderwijs. Ook in het kunstonderwijs start het nieuwe academiejaar onder dezelfde voorwaarden.

Verbetert of verslechtert de situatie? Dan kan er vanaf 7 september een nieuwe kleurcode volgen. Dat gebeurt in samenspraak met de onderwijssector en de lokale crisiscel. Meer info op www.westerlo.be/corona.

Naar de Kinderclub in het nieuwe schooljaar

Wil je in het nieuwe schooljaar gebruik maken van De Kinderclub voor de opvang van je kleuters en je kinderen van de lagere school? Dan moet je daarvoor voortaan altijd reserveren via het e-loket op www.westerlo.be.

Er is een Kinderclub in elk dorp. Ze zijn 's morgens open van 7 uur tot schooltijd en 's avonds van schooltijd tot 18 uur. Ook op woensdagnamiddag, schoolvrije dagen en vakantiedagen is er opvang in de plaatselijke Kinderclub, mits reservatie, net zoals vorig jaar.

Is je kind nog nooit naar de gemeentelijke kinderopvang van De Kinderclub geweest? Dan moet je eerst ingeschreven zijn om er gebruik van te kunnen maken. Maak daarvoor een afspraak op kinderclub@westerlo.be of 014 53 94 20.

Actie veilig schoolbegin

Heel de maand september staat bij Politiezone Zuiderkempen in het teken van de jaarlijkse actie Veilig schoolbegin. De wijkagenten hebben een centrale rol in deze actie. Je komt ze steevast tegen aan de schoolpoorten. Op de routes van en naar school zijn de leden van het interventieteam van de politie actief.

Op schoolroutes, in schoolomgevingen en in zones 30 mag je je aan snelheidscontroles verwachten. De snelheidsinformatieborden op de schoolroutes en de nieuwe grondschilderingen om zones 30 aan te duiden spelen een sensibiliserende rol.

Speciale aandacht is er voor het verlenen van voorrang aan voetgangers aan zebrapaden en voor de naleving van de regels in fietsstraten en schoolstraten. Regelmatig zijn er ook controles van fietsers en bromfietsers.

Coronacijfers en contactopvolging in de praktijk

Met 9 besmettingen op zeven dagen is de besmettingsgraad in Westerlo op dit moment behoorlijk hoog. Gelukkig draait de contactopvolging op dit moment ook op volle toeren.

Alle besmette Westerlonaren zijn gecontacteerd door het lokale outbreakteam. Dat bestaat uit medewerkers van de sociale dienst. Alle betrokken waren eerder ook al benaderd door de contactopvolging van de Vlaamse overheid. Zo worden de contacten van de zieke personen in kaart gebracht en opgevolgd.

Ben je op zoek naar informatie over corona of wil je dagelijks op de hoogte blijven van de coronacijfers? Neem dan een kijkje op www.westerlo.be/corona. Daar is alle plaatselijke corona-info verzameld. Ook via de Facebookpagina Gemeente Westerlo ben je snel op de hoogte van nieuwe weetjes.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto