Kliek Uniek

Onze maatschappij wordt altijd maar diverser. We zien er allemaal anders uit en voelen ons ook zo: we hebben verschillende achtergronden, verhalen, ideeën en talenten. Die realiteit kunnen we niet omkeren. En dat willen we ook niet. We geloven in een samenleving waarin niemand in een hokje past en waarin iedereen elkaar respecteert, ongeacht de verschillen.

Stelt die superdiversiteit ons dan niet voor uitdagingen? Uiteraard. Uitdagingen die we vanuit een positieve, verbindende houding aan willen gaan. Een houding die wat meer aandacht verdient. Vandaar de campagne 'Kliek Uniek'. Als je meedoet met Kliek Uniek, dan vind je dat iedereen uniek is, net als jij.

Samen zijn we anders en dat is positief. Die verschillen geven de wereld meer pit en kleur. Ze maken alles boeiender, mooier en plezanter. De Kempen heeft die diversiteit nodig. Kliek Uniek zoekt zoveel mogelijk gelijkgezinden: Kempense mensen en organisaties die positief staan ten opzichte van diversiteit in alle maten en gewichten.

Kliek Uniek trekt met hun kleurrijke caravan naar Reggae Geel (3-4 augustus) en de kunsten-en Zuidergektemarkt (26 augustus). Daar verzamelen ze zoveel mogelijk handtekeningen om deze boodschap te onderschrijven. Dat kan ook op een ludieke manier door plaats te nemen in hun fotobooth. Ook stad Geel onderschrijft de boodschap van Kliek Uniek en roept jou op om ook zelf bij Kliek Uniek te komen.

meer info: www.kliekuniek.be

Stabbelwandeling

Op zondag 15 juli kun je op stap met Stabbel: een verrassende wandeling, een verfrissende consumptie en een lekker 'proevertje' uit de streek! De ervaren wandelaars maken een wandeling van ongeveer 12 km door de Larumse Heide en de natuurgebieden Mosselgoren en Neerhelst – De Botten (honden niet toegelaten).

Gezinnen met kinderen maken een tocht van 5 km, met onderweg plezante doe-opdrachten en een leuke verrassing, door het natuurgebied Neerhelst – De Botten. Je kunt voor beide wandelingen tussen 8 en 15 uur vertrekken aan café Den Thijs, Gebeunt 1. Deelnemen kost 3 euro.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Verklapt in het stadspark

Gazet van Antwerpen en RTV komen op dinsdag 17 juli om 20 uur naar Geel met 'Verklapt'. Het recept: een knus klapstoeltje, een lekker drankje en een gezellige babbel. Dit jaar met Jeron Dewulf, bekend van 'Foute Vrienden'. Jeron Dewulf, winnaar van het WK Impro in Berlijn, gaat lachend door het leven.

Nu hij de kaap van 40 jaar voorbij is, is het tijd voor een terugblik en de vraag: 'Hoe overleef ik de komende 40 jaar?'. Kevin Van den Eynde, een gymleraar in Antwerpen, vader in Mechelen, voetballer in het verleden en frontman van een bekende rockband in zijn dromen, doet de voorklap.

Nieuw dit jaar is de junioreditie om 15 uur met Mol en Pier, gespeeld door Veston en Zannemie. Veston en Zannemie leerden elkaar al musicerend kennen in een kleutervoorstelling in HETPALEIS. Op zoek naar een nieuwe uitdaging, lieten ze zich coachen om aan hun aanstekelijke live muziek ook figurenspel toe te voegen. Mol en Pier is een voorstelling voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

meer info: www.verklapt.be

Sluitingsdag Nationale feestdag

Op de Nationale feestdag op zaterdag 21 juli is de bibliotheek gesloten. Het Gasthuismuseum is wel open van 13.30 tot 17 uur en bij de dienst toerisme en stadsanimatie kun je terecht van 10 tot 14 uur. Het zwembad is open van 10 tot 17 uur. Je kunt je kunsten op de springplanken tonen van 14 tot 17 uur of buiten zwemmen van 12 tot 17 uur. Cultuurcentrum de Werft heeft zomersluiting van 9 juli tot en met 15 augustus.

meer info: www.geel.be

Dubbelconcert op Geel Zomert!

Op zondag 13 juli staan twee optredens gepland op de weide van De Bogaard. Van 14.30 tot 17 uur zijn de Geelse Martine Dams en Paul Severs te gast op Geel Zomert Extra! Martine Dams verrast met de mooiste Nederlandstalige luisterliedjes. Zij brengt, onder begeleiding van pianist Marc Stans, de grootste kleinkunstklassiekers uit de geschiedenis maar ook meezingers met inhoud.

Er wordt geput uit het repertoire van Boudewijn de Groot, Zjef Vanuytsel, Stef Bos, Martine Bijl, Elly en Rikkert, Johan Verminnen, Jan De Wilde, Yasmine, Ann Christy, Louis Neefs en vele andere iconen. Paul Severs brengt zijn grootste hits zoals 'Ik ben verliefd op jou', 'Ieder mens', 'Ik heb rozen voor je mee', 'Ze komt terug', 'Lief' en 'Vaarwel en Tot Weerziens'. Natuurlijk mogen 'Zeg eens meisje' en 'Oh little darling' niet ontbreken in zijn oh zo bekende repertoire.

Om 20 uur is het de beurt aan Major Tom. Als iemand een waardig eerbetoon verdient, is het Bowie wel. Major Tom, A David Bowie Tribute, is zo'n fantastisch eerbetoon. Tom Hannes vertolkt in deze tributeband David Bowie op een weergaloze manier. Vertolken is het woord niet: hij metamorfoseert in Bowie tijdens deze show.

meer info: www.geelzomert.be

Cursus bosconsulent

Vertoef jij graag in het bos? Wil je wat bijleren rond bosbeheer? Heb je af en toe een paar dagen vrij door de week? Bosgroep Zuiderkempen organiseert op dinsdag 16 en donderdag 18 oktober een cursus bosconsulent voor nieuwe vrijwilligers in het Parochiehuis, Eindhoutdorp 18 in Laakdal.

Bosgroep Zuiderkempen zorgt ervoor dat je met een basisopleiding duurzaam bosbeheer aan de slag kunt als bosconsulent. Je leert de basisprincipes van bosbeheer en verschillende beheertechnieken, boomsoorten herkennen, dunningen aanduiden, bomen planten en bostracking. Kortom, een rugzak vol kennis om mee in het bos te trekken.

Om meer informatie te vragen of in te schrijven, stuur je een e-mail naar hans.vanlommel@provincieantwerpen.be met als onderwerp 'Opleiding bosconsulent'.

meer info: www.bosgroepen.be/zuiderkempen

Sterilisatieplicht voor katten uitgebreid

Jaarlijks belanden in Vlaanderen meer dan 20.000 katten in een asiel. Sterilisatie kan dat probleem voorkomen. Elke kat die verkocht of weggegeven wordt, moet sinds 1 september 2014 gechipt, geregistreerd en gesteriliseerd zijn. Die verplichting geldt voor iedereen (asielen, kwekers en particulieren).

Op 1 april 2018 is die sterilisatieplicht uitgebreid. Vanaf die datum moet elke kat voor ze vijf maanden oud is, gesteriliseerd worden. De dierenarts registreert de sterilisatie in de databank CatID. Katten die geboren zijn tussen 31 augustus 2017 en 1 april 2018, moeten uiterlijk op 1 januari 2020 gesteriliseerd zijn, ook als ze niet verkocht of weggegeven worden.

meer info: http://www.huisdierinfo.be/castratie-en-sterilisatie-van-katten, dierenwelzijn@vlaanderen.be