Aangepaste openingsuren Toerisme
Team Toerisme past vanaf 1 maart zijn openingsuren aan. Voortaan is het kantoor op donderdagvoormiddag gesloten, om de medewerkers bv. de gelegenheid te geven te vergaderen. Alle andere openingsuren blijven ongewijzigd.

Subsidies inleefreis
Het gemeentebestruur voorziet subsidies voor Heistse jongeren die een inleefreis naar 'het Zuiden' maken. Een studente Geneeskunde diende een aanvraag in voor een inleefreis van minstens 20 dagen, in het kader van haar opleiding. Het college gaat hiermee akkoord en keert een subsidie van 150 euro uit.

Intellistamp
Team Communicatie werkt aan een nieuwe gezamenlijke website voor gemeente en OCMW. Een belangrijk aspect van deze nieuwe website is het e-loket. Dit moet de bevolking toelaten om administratieve processen via de website af te handelen. De website moet als een 24/7 loket naast de bestaande loketten kunnen functioneren.

Om dit e-loket te kunnen realiseren, is er nood aan een digitale handtekening. Deze zorgt ervoor dat de documenten uit het e-loket ondertekend kunnen worden en rechtsgeldig zijn.

Cipal-Schaubroeck biedt hiervoor een softwareoplossing aan, Intellistamp, die zowel papieren als digitale documenten beveiligt door middel van een visuele stempel. Hiermee wordt het mogelijk om officiële attesten digitaal te ondertekenen en digitaal door te sturen. De eindgebruiker kan deze attesten ook afdrukken mét behoud van hun legale waarde.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de softwaretoepassing in te bouwen in de programma's van Burgerzaken zodat documenten die afgeleverd worden via het fysieke loket er hetzelfde uitzien als via het e-loket.

Het college gaat akkoord met het invoeren van Intellistamp voor het gemeenteijke e-loket en voor het afleveren van attesten uit het bevolkingsregister aan de loketten bij Burgerzaken.

Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op dinsdag 6 februari 2018 vond de laatste gemeenteraadszitting plaats. Je kan de toelichting hier nalezen. Het volledige verslag kan je, na goedkeuring door de gemeenteraad, ook vinden op de gemeentelijke website.

Nieuws vanuit de gemeente

Zondagopeningen Heistse musea en water- en uitkijktoren
Vanaf 4 maart kan je in Heist weer elke zondagnamiddag het treinmuseum, heemmuseum en radiomuseum en de water- en uitkijktoren bezoeken. Meer weten?

Heist herdenkt WO I
Dit jaar herdenken we het einde van WO I. Organiseer je iets rond deze herdenking en wil je wat extra reclame maken? Contacteer dan Cultuurbeleid. Meer weten?

Fietslessen voor volwassenen
Op 5 maart start een nieuwe reeks van fietslessen voor volwassenen. Na deze fietslessen volgen nog enkele oefenlessen voor volwassenen die al kunnen fietsen, maar nog extra oefening nodig hebben.