• 5 afvalpunten in Vorselaar Noord• Zomer voor de deur• Beschadigde leidingen• Erkende verenigingen• Vacatures Gemeente• Laat ze maar strips ontdekken

5 afvalpunten in Vorselaar Noord
De werken voor de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel bemoeilijken de afvalophaling in Vorselaar Noord. Daarom creëren we 5 afvalverzamelpunten.
 
Alle betrokken bewoners ontvingen een plan met de aangeduide afvalverzamelpunten. Daar kunnen ze hun grijze en groene afvalcontainer, papier/karton en de blauwe PMD-zak plaatsen, wanneer de rioleringswerken in hun straat bezig zijn.
 
De ophaling blijft volgens de ophaalkalender gebeuren. Vanaf 21 juni 2011 (restafval) tot het einde van de werken moet het afval voor 7u aangediend worden op het afvalverzamelpunt.
 
IOK Ophaaldienst en SITA garanderen de ophaling. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak.
 
Zomer voor de deur
We wensen iedereen een fijne zomer toe. Net als vorige jaren past het gemeentehuis haar dienstverlening aan.
 
Van 1 juli tot 31 augustus is het gemeentehuis op woensdagnamiddag gesloten. De andere openingstijden blijven ongewijzigd:
- elke werkdag van 8u tot 12u
- maandagavond van 17u30 tot 19u30.
 
Beschadigde leidingen
De voorbije dagen werd 2 keer een nutsleiding geraakt in onze gemeente. De hulpdiensten en nutsmaatschappij waren telkens snel ter plaatse en konden het euvel binnen de kortste termijn oplossen.
Zondag 19 juni werd op het plein voor het jeugdcentrum een gasleiding geraakt. Eandis kon de leiding snel afsluiten. De kermisgangers ondervonden weinig hinder.
Maandag 20 juni ontstond tijdens de rioleringswerken aan Vorselaar Noord schade aan een hoofdleiding van het drinkwater. Het kruispunt ‘Zanzibar’ stond al snel blank, wat leidde tot een noodomleiding.
Bewoners van twee straten hadden een tijd lang geen water. Zij werden persoonlijk verwittigd. Binnen 4 uur tijd had Pidpa de leiding hersteld en gespoeld, zodat er voor iedereen terug drinkbaar water was.
Onze dank aan politie, brandweer, Pidpa en Eandis voor hun snelle interventie.
 
Erkende verenigingen
De gemeente bouwt een verenigingenloket uit ter ondersteuning van het Vorselaarse verenigingsleven. Om de verenigingen optimaal te kunnen ondersteunen, heeft de gemeente de correcte contactgegevens nodig.
 
De inzet van de verenigingen en de medewerkers van het verenigingenloket loont. Bijna alle Vorselaarse verenigingen zijn intussen erkend en bezorgden de nodige contactgegevens.
 
Erkende verenigingen krijgen ondersteuning, kunnen gemeentelijke subsidies aanvragen en aan een voordelig tarief gebruik maken van gemeentelijke materialen en lokalen.  
 
 
Vacatures Gemeente
De gemeente zoekt een poetsdame/poetsheer (vast contract, niveau E, 19/38). Interesse? Solliciteer voor 27 juni. De praktische proef is op 7 juli.
 
Werk je graag met kinderen? Ben je op zoek naar een leuke job in een fijn team? Kinderclub De Regenboog zoekt dringend extra begeleid(st)ers. Neem snel contact op.
 
Laat ze maar strips ontdekken
Bib Vorselaar zal samen met de bibs van Kasterlee, Lille en Olen een interessant project organiseren. Het project ‘Laat ze maar strips ontdekken’ bevordert het lezen en promoot de bibliotheken bij de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. Het project maakt kans op een provinciale subsidie.
Dit jaar bestaat de Vorselaarse bib 30 jaar.