·Invullen belastingaangifte·Zomerbrochure·Inzameling Taxus·Handicar voor Vorselaar·Afvalophaling Vorselaar Noord·Solidariteitsbutton·Vacatures bij de gemeente

Invullen belastingaangifte
De dienst Belastingen van Herentals houdt naar jaarlijkse gewoonte zitdagen in ons gemeentehuis. Op dinsdag 31 mei en dinsdag 7 juni telkens van 9u tot 11u45.
 
Dit jaar behandelen ze de aangiftes onmiddellijk via taxonweb wat sneller werkt en juistere aangiftes oplevert. De wachttijden zullen daarom korter zijn. Breng de nodige documenten, (loon)fiches en uw elektronische identiteitskaart mee.
 
Op donderdag 9 juni tussen 18u30 en 19u30 helpt ook Curieus bij het invullen van uw belastingaangifte. Afspraak in het Buurthuis.
info@vorselaar.be, 014/50 11 01
 
Zomerbrochure
De gemeentelijke sportdienst, jeugddienst, bib en kinderopvang slaan de handen in elkaar en bieden de Vorselaarse kinderen en jongeren deze zomer een uitgebreide keuze aan sport, spel en opvang. In deze brochure vind je het volledige zomeraanbod voor kinderen en jongeren. Maak jouw keuze en geniet met volle teugen van de grote vakantie!
Woon je in Vorselaar, ben je tussen 2,5 en 16 jaar en heb je de nieuwe zomerbrochure nog niet ontvangen? Neem dan snel contact op met de jeugddienst en we sturen er een op!
jeugd@vorselaar.be, 014/50 71 25
 
Inzameling Taxus
Dit jaar kan u weer van 15 juni tot en met 1 augustus op het containerpark uw taxussnoeisel gratis binnenbrengen. Bovendien ondersteunt u zo de strijd tegen kanker.
 
Onze gemeente steunt deze actie. Stel de snoei van uw taxushaag of –struik nog even uit tot in die periode en breng dan massaal uw taxussnoeisel gratis naar het containerpark.
Praktisch:
- Niet snoeien als het regent, snoeisel droog houden.
- Eenjarige, jonge, niet houtachtige scheutjes van max 20-30 cm.
- Snoeisel opvangen op doek, niet mengen met ander snoeisel of bladeren.
- Na de snoei onmiddellijk naar het containerpark brengen (binnen de 24 uur).
milieu@vorselaar.be, 014/50 71 29

Handicar voor Vorselaar
Door de samenwerking die het OCMW heeft aangegaan met de Handicar Zoersel, kunnen inwoners van Vorselaar die niet of moeilijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, beroep doen op deze dienstverlening. 
De Handicar is uitgerust om ofwel 4 rolstoelgebruikers met 4 niet rolstoelgebruikers ofwel 8 niet-rolstoelgebruikers te vervoeren. 
Een rit bestelt u via mail handicarzoersel@pandora.beof per telefoon (03/383 67 65).  U betaalt € 0,48 per km met een minimumvergoeding van € 2,40.  De begeleider reist gratis mee.  De facturen worden maandelijks toegezonden.
ocmw@vorselaar.be, 014/50 00 21
 
Afvalophaling Vorselaar Noord
Ondanks de gemaakte afspraken tussen het gemeentebestuur, de aannemer van de rioleringswerken aan Vorselaar Noord en de afvalophaler IOK, is deze week toch niet al het afval opgehaald.
 
Er is ons nu bevestigd dat de ophaalwagen wel tot bij de meeste afhaalpunten kan geraken. Behalve op die plaats waar ondergrondse werken bezig zijn en de weg volledig versperd is. Deze zone verschuift voortdurend. In dit geval zet u uw afval best een 20-tal meter verderop, op een plaats die de ophaalwagen wel kan bereiken.
 
De gemeente verontschuldigt zich voor het ongemak en dankt u voor uw begrip.
 
IOK Ophaaldienst: 014/58 09 96
 
Solidariteitsbutton
2011 is het jaar van de solidariteit in Vorselaar. Daarom verkoopt de kindergemeenteraad de komende weken en op de jaarmarkt een solidariteitsbutton ten voordele van Unicef.
 
De button is ontworpen door Gutte Breugelmans (3e leerjaar, De Knipoog). Zijn ontwerp kwam als winnaar uit de bus en is op 3000 exemplaren uitgebracht.
jeugd@vorselaar.be, 014/50 71 25

Vacatures bij de gemeente
Werk je graag met kinderen? Ben je op zoek naar een leuke job in een fijn team? Kinderclub De Regenboog zoekt dringend extra begeleid(st)ers. Neem snel contact op.
 
http://www.vorselaar.be, personeel@vorselaar.be, 014/507102