U bent hier

Nijlen bundelt informatie over basisonderwijs in één brochure

Nijlen regio
08.10.2018 - 16.39u
Door: Mark Jaspers

In Nijlen vind je basisonderwijs van verschillende netten en pedagogische projecten. Met een keuze uit welgeteld 10 basisscholen is de keuze groot. Om een overzicht te bieden, niet alleen van de verschillende scholen, maar ook over bv studietoelagen, vakanties en de buitenschoolse kinderopvang, geeft de gemeente nu een brochure uit.

Kwantiteit én kwaliteit

Nijlen is een echte onderwijsgemeente: het aanbod is groot en de kwaliteit van een hoog niveau. Naast basisonderwijs is er in Nijlen ook een aanbod aan secundair onderwijs. Opleidingen in het ASO, BSO en TSO liggen binnen handbereik. Nijlen heeft ook een Academie voor Beeldende Kunsten waar jong en oud een opleiding in de plastische kunsten kunnen volgen en een filiaal van de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Lier, waar je je muzikale of verbale talenten kan ontwikkelen.

Alle info samen in één handige brochure

De gemeente neemt niet alleen een taak op in het organiseren van leerplichtonderwijs, maar neemt over alle netten en onderwijsvormen heen ook de regierol op zich van al het onderwijs dat in Nijlen aangeboden wordt. Het is in het kader hiervan dat de gemeente een handige brochure heeft gemaakt met info over alle scholen én over dingen als bv het aanvragen van studietoelagen, de vakantieregelingen enz.

De brochure wordt bedeeld aan ouders met jonge kinderen en is ook online te vinden op https://www.nijlen.be/kleuter-en-lager-onderwijs-in-nijlen

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto