Op Paasmaandag is er in het centrum van Nijlen de jaarlijkse 'jaarmarkt'.

Tijdens de jaarmarkt op Paasmaandag wordt het centrum van Nijlen omgetoverd tot een gezellige (beesten)boel. De dieren nemen het voor één dag over met prijskampen in alle straten van het centrum van de gemeente. Het Paasweekend wordt overigens al op Goede Vrijdag ingezet met de Kruiskensmarkt aan de Kruiskensbaan in Bevel. Bijzonder op jaarmarkt van dit jaar is het "Lekkers met streken" terras op het kerkplein. Komt dat proeven!

Dieren nemen de straten in het centrum in

Op het terrein tussen de Kapellebaan en de Broechemsesteenweg kan je een bont allegaartje aan diersoorten bekijken: pony's, schapen, geiten en het imposante witblauw vee. Kindjes kunnen er een ritje maken op een ezel.

Daar vlakbij, in de Albert Kanaalstraat, koppelen de Belgische trekpaarden kracht aan elegantie. Deze dieren lokken altijd veel kijklustigen. Op het Statieplein staan er Shetland pony's en in de brandweerkazerne is er het gekakel van het pluimvee en de donzige vachtjes van konijnen. Op de speelplaats van het githo zijn het onze trouwste vrienden, de honden, die hun beste pootje voorzetten.

"Lekkers met streken terras

Bijzonder aan de editie van dit jaar zijn de 10 lokale hoeve- en streekproducenten die op een terras op het kerkplein hun producten aanbieden. In de verschillende kraampjes kunnen de bezoekers kennismaken met een breed gamma aan overheerlijke hoeve- en streekproducten. De volgende hoeve- en streekproducenten zijn aanwezig: Hoeveslagerij 't Gewat, brouwerij Vissenberg, Den Gouden Haan, 'Op het veld', de ijshoeve, chocolade Atelier Jacobs, Double Click bvba, De Drie Wilgen, Kempens Diamantcentrum en Koffie Verheyen. Voor het Lekkers met Streken-terras werkt de gemeente samen met Rurant vzw en de provincie Antwerpen.

Fietsen graveren

Inwoners kunnen ook weer van de gelegenheid gebruik maken om hun fiets te laten graveren. Dit kan in het kraampje van de lokale politie tegenover het politiebureau in de Statiestraat.