Eind vorig jaar konden de inwoners van Nijlen, Kessen en Bevel bewegen voor het goede doel. Het geplande obstakelparcours in het Beekpark, kon helaas niet doorgaan, omwille van de ondertussen wel gekende reden.

In plaats hiervan konden deelnemers zelf kiezen hoe ze hun beste beentje wilde voorzetten voor de Nijlense goede doelen en verenigingen. Dat hebben heel veel dorpsgenoten gedaan, en hoe!

"Ondanks het feit dat het geplande loop-, klim-en klauterparcours niet kon doorgaan omwille van Corona, kozen we er toch voor om de actie in een lightversie te laten doorgaan", zeggen de organisatoren.

"Met licht aangepaste versie en ook bijhorende verwachtingen, zijn we begin december aan de actie begonnen. Maar wat hebben de Nijlenaars ons verrast"

Minder deelnemers maar een heel mooi eindresultaat

"Het aantal deelnemers lag waarschijnlijk lager dan wanneer we het originele evenement zouden georganiseerd hebben, maar toch hebben de Nijlenaars hun goed hart laten zien." "Wij zijn blij te kunnen meedelen dat we €5500 kunnen schenken aan de goede doelen en verenigingen, dit mede dankzij enkel gulle sponsoren" aldus de organisatie.

Bijzondere vermeldingen voor Jef Hermans en TC Molenbos

Zo heeft onder andere schrijver Jef Hermans de opbrengst van zijn boek 'Opa Jef en zijn dorp Nijlen' integraal geschonken aan de Samana's van Nijlen! Elke afdeling van Samana, er zijn er 5 in Nijlen verdeeld over Nijlen, Kessel en Bevel, kon zo een bedrag tussen ruim 150 euro en net geen 350 euro bij op de rekening schrijven.

Bedankt Jef! Naast Jef was er ook TC Molenbos dat 20% van zijn wafelverkoop aan de Nijlense goede doelen heeft geschonken en er waren nog vele andere mensen en organisaties met het hart op de juiste plaats. Bedankt allemaal!

Dit jaar gaan we voor nóg beter!!

Het mooie resultaat van deze virtuele actie sterkt de organisatie om in december 2021 opnieuw alles op alles te zetten zodat de obstakelrace er toch kan komen. "Even bigger and better!" zoals de organisatie zegt. Hou daarom zeker de website www.nijlenlooptwarm.be in het oog voor meer informatie.