Extra fietsparkings, tijdelijk geen verkeer achter de kerk en verlenging zone 50 op de Grote Steenweg

Maandag 11 mei openen ook in Nijlen de winkels opnieuw de deuren. We rekenen ook hier op het gezond verstand van iedereen om de social distancing altijd en overal te respecteren. Om dat waar te maken, voorziet lokaal bestuur Nijlen enkele ondersteunende maatregelen.

Er komen extra fietsparkings zodat de voetpaden maximaal voorbehouden blijven voor voetgangers en er is een verlenging van de zone 50 op de Grote Steenweg. Lokaal Bestuur Nijlen wil zo bijdragen aan aangenaam én gezond shoppen in eigen dorp!

Er komen tijdelijk (van 11 mei tot en met 11 juli) bijkomende fietsparkings op deze plaatsen:

- Twee in de Statiestraat. De eerste is gelegen aan het zebrapad t.h.v. de politie. De tweede t.h.v. de hoek met de broodjeszaak. De tijdelijke fietsenstallingen worden duidelijk aangeduid met en een nadarhek met banner.

- Bij plaatsgebrek kan dat ook in de reeds bestaande fietsenstallingen in de directe omgeving. Zie de groene cirkels op het kaartje.

Een tweede maatregel is het verbieden van autoverkeer achter de kerk (doorsteek Gemeentestraat – Kerkstraat). Hier blijven 3 parkeerplaatsen voor kortparkeren behouden. De overige drie parkeervakken worden ook ingericht als fietsenstalling. Ook dit zal gelden van 11 mei tot 1 juli.

Een derde maatregel is het uitbreiden van de zone 50 op de Grote Steenweg vanaf huisnummer 34 tot aan huisnummer 66. Dit heeft te maken met de heropening van Opnieuw & Co en zal gelden van 11 mei tot en met 25 mei.