Ontdek unieke beelden en materiaal op 16 en 17 maart in de parochiezaal in Bevel.Het sportverleden van de Kempen is bijzonder rijk. Kempens Karakter en gemeente Nijlen bundelen het sporterfgoed in een boeiende tentoonstelling. Duik in het Kempense sportverleden tijdens deze interactieve tentoonstelling vol beelden en originele objecten!

Kom een echte gouden schoen bewonderen!

In Nijlen kunnen we uitpakken met een echte gouden schoen van een vergeten voetbalheld, Fons Van Brandt. In 1955 won deze geboren en getogen Kesselaar de 2de gouden schoen ooit, een extra prachtige prestatie als verdediger. Je kan de schoen in het weekend van 16 & 17 maart bewonderen in de parochiezaal in Bevel!

Herbeleef verder ook de prestaties van kampioenen als Raymond Ceulemans, Sanne Cant, René Baeten, Fons Brydenbach, Rik Van Looy, Alphonse Steurs, Roel Moors, Marleen Mols, Thomas Pieters, Bart Wellens, Jan Ceulemans, Sofie Hendrickx en ga zo maar door.

Unieke beelden van clubs, vergeten sportterreintjes en typische sporten

Ontdek ook de vele disciplines waarin onze plaatselijke sporthelden uitblonken: van wielrennen en voetbal tot boksen, turnen en duivensport. Verder vind je veel informatie over de vele clubs, verdwenen sportpleintjes en ook over tal van oude of typische volkssporten vertellen we een boeiend verhaal.

Wie is er nog bekend met struifvogelschieten, kegelen of hanenkraaien? Kinderen kunnen zich uitleven op een heuse stickerzoektocht! Slagen ze erin om een echte "Superkempioen" te maken...?

Locatie: PC Den Heerd, Bevels Heerdplein 1

Datum: 16-17 maart

Openingsuren: zaterdag 13 uur tot 17 uur en zondag 10 uur tot 17 uur.

Info en contact: www.kempenskarakter.be – info@kempenskarakter.be – 014 21 97 00