U bent hier

Nijlen: 'Verdeling hulpkaartjes om meer mensen te bereiken'

Nijlen regio
06.04.2020 - 09.16u
Door: Mark Jaspers

Lokaal bestuur Nijlen neemt een extra initiatief om zoveel mogelijk mensen te bereiken die hulp nodig hebben in deze moeilijke tijden. Om het platform www.nijlenhelpt.be bekend te maken werd er eerder een brief aan huis bedeeld bij alle inwoners.

Dat leverde tot nu toe het heel mooie aantal van 184 vrijwilligers op. De Nijlenaars laten daarmee duidelijk hun solidariteit blijken! Met maar 20 hulpvragen ligt dat aantal relatief laag en daarom neemt lokaal bestuur Nijlen een extra initiatief om meer mensen te bereiken.

Vanaf het einde van de week verschijnen in de apotheken en in de winkels die open zijn hulpkaartjes op de toonbanken en aan de kassa's. Het is de bedoeling dat wie wil helpen zo'n kaartje invult en in de bus stopt bij buren of bekenden met vermelding van zijn contactgegevens.

Op deze manier weten mensen met een hulpvraag meteen bij wie ze terecht kunnen voor bv het doen van boodschappen of het uitlaten van een huisdier. Een aanmelding via het online platform is hiervoor dus niet nodig. Dit kaartje is ook online te vinden op https://www.nijlen.be/20200323_kaartjeburennijlenpdf

Als vrijwilliger kan je trouwens van een gratis vrijwilligersverzekering genieten, lees meer hierover op www.nijlenhelpt.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto