U bent hier

Nijlen: Wandeldreef Soldatenbos terug open voor publiek

Nijlen regio
19.06.2020 - 09.07u
Door: Mark Jaspers

De bekende wandeldreef aan de westkant van het Soldatenbos in Kessel gaat terug open voor het publiek. Er waren snoeiwerken nodig aan de oude bomen van de dreef. Het is er terug veilig om te wandelen en te fietsen. In het najaar worden waar nodig nieuwe bomen bij aangeplant.

De ongeveer 500 meter lange, kaarsrechte dreef aan het Soldatenbos langs de weg van Kessel naar Lier is bijzonder omwille van de grote zilveresdoorns die er staan. Ze zijn niet alleen mooi, ze zijn ook ecologisch waardevol met hun holtes voor vogels, insecten en vleermuizen enz..

Maar dergelijke veteranenbomen vragen een bijzondere vorm van beheer, zeker ook om de veiligheid te garanderen van de gebruikers van de dreef. De oudere takken hadden een verhoogd risico om af te breken en te vallen.

De nodige snoeiwerken zijn nu gebeurd, er zijn takkenwallen gemaakt en de dreef is gemaaid. Kortom, deze groene zone is helemaal klaar om terug wandelaars, lopers en fietsers te ontvangen. In het najaar zullen waar nodig nieuwe bomen aangeplant worden er komen ook nog infoborden en zitbanken.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto