De politie van de zone Berlaar-Nijlen heeft een verdachte Nijlenaar opgepakt tijdens de de Tropische Tentenfuif van vorige week zaterdag. De fuif werd ingericht door Chiro Jong Leven. Oplettende medewerkers aan de bonnetjeskassa hadden gemerkt dat om het half uur steeds dezelfde persoon bonnejtes kwam kopen en steeds met 50 euro betaalde. De man kreeg daarna altijd heel wat wisselgeld terug. Tot een paar leiders en leidsters de briefjes bekeken en merkten dat de biljetten vals waren.

De politie werd erbij gehaald en die kon op aanwijzen van de chiroleden een man oppakken. Zijn kompaan was blijkbaar toen gaan lopen. In totaal zou er voor 400 euro met vals geld betaald zijn.

Ook bij Jour Tibour en andere jeugdfuiven

Het nieuws van de valse biljetten kwam ook ter ore van de organisatoren van het Nijlens festival Jour Tibour. Die hadden al bericht van hun bank gekregen dat er voor 350 euro aan valse briefjes ingeleverd waren. De organisatoren van de Nijlense jeugddienst gaan nu bij de politie klacht indienen.

Mogelijk zijn nog andere organisatoren van jeugdfuiven in het Neteland getroffen. Dat wordt nu onderzocht. Benadeelden kunnen zich altijd bij de politie melden.