Het concept Dinner on the Lake in Kessel moet per direct sluiten van de kortgedingrechter.  Lokaal bestuur Nijlen vroeg om het drijvende restaurant met kampeerfaciliteiten in de Bartstraat te sluiten na klachten van enkele buurtbewoners.

Maar voorlopig blijft het restaurant & camping open, ondanks een stevige dwangsom van €5.000 per dag.

Jeremy Buyle en Angelo Medagoda : 'We sluiten niet, no way, we zetten door'

'We stuiten op een paar issues met de buren ondanks onze vergunningen', reageren organisatoren Jeremy Buyle en Angelo Medagoda.

'Dinner On The Lake is gevraagd z'n deuren te sluiten in Nijlen. We zijn dit echter voorlopig niet van plan.

Van bij het begin hebben wij alle administratieve stappen ondernomen om de nodige vergunningen bij de gemeente Nijlen te verkrijgen en hebben die ook effectief in handen op papier.

We hebben de afgelopen maanden zeer hard gewerkt aan een corona-proof concept. Alles werd in het werk gesteld om Dinner On The Lake professioneel en met minimale of geen hinder voor de buurt te laten verlopen.

We blijven jullie verwelkomen op The Floating Table en voor Glamping At The Lake. Jullie kunnen ook nog steeds reserveren.

We hopen op jullie begrip en steun. Voor alle vragen zijn we bereikbaar via hello@friendsandfools.be ',besluiten Jeremy Buyle en Angelo Medagoda. (pp) Foto's A. M. / Nnieuws.