U bent hier

Nijlense jeugdraad lanceert “Hoe gaat het met jou?”-brochure

Nijlen regio
03.12.2020 - 18.14u
Door: Mark Jaspers

"Dat het voor jongeren in deze coronatijden niet makkelijk is om opgewekt blijven rond te lopen, is ook de Nijlense jeugdraad niet ontgaan." vertelt jeugdraadvoorzitter Simen Thys.

"Jongeren hebben het moeilijker dan anders, piekeren meer en er zijn dagen dat ze het allemaal niet zo goed meer zien zitten. Met de overvloed aan berichten op sociale media leek het ons daarom nuttig om een keertje een papieren brochure uit te brengen voor de Nijlense jeugd."

Jeugdconsulent Gunther Melis ging samen met zijn twee stagiairs uit de opleiding Sociaal-Cultureel Werk aan de slag. "We zamelden persoonlijke getuigenissen en tips in van jongeren uit Bevel, Kessel en Nijlen.

Hun verhaal kan andere jongeren zeker inspireren of aanzetten om hulp in te roepen indien nodig. Daarnaast worden er ook enkele leuke apps voorgesteld om de extra vrijgekomen tijd mee op te vullen, al dan niet samen online met vrienden.

Tot slot worden in de brochure verschillende organisaties voorgesteld waar jongeren bij terecht kunnen als ze het moeilijk hebben of zich niet goed in hun vel voelen zoals het JAC, Awel, Tejo en het JOTH", aldus de jeugdconsulent van Nijlen.

Met dit initiatief wil de Nijlense jeugdraad jongeren een hart onder de riem steken en hen wegwijs maken in het ruime aanbod aan hulplijnen dat er bestaat.

Maar de jongeren willen vooral duidelijk maken dat het oké is om een hulplijn in te schakelen als dat nodig is want voor vele jongeren vormt dit nog steeds een drempel.

De brochure valt de komende dagen bij meer dan 1500 jongeren tussen 13 en 18 jaar in de brievenbus. Wie graag ook een exemplaar ontvangt, kan er eentje aanvragen via jeugd@nijlen.be.

Foto van links naar rechts: Evi Stuckens (stagiair), Gunther Melis (jeugdconsulent), Simen Thys (voorzitter jeugdraad) en Emilie Peeraer (stagiair)


imageMeer nieuws

EP-leden willen dat recht om offline te zijn een EU-grondrecht wordt

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 22.01.2021 - 18.43u

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'
Grobbendonk | Nationaal | Provincie Antwerpen 22.01.2021 - 17.54u

Gouverneur van Antwerpen Cathy Berx: "We houden ons hart vast"

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.01.2021 - 17.00u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto