Zondag 1 mei zijn de kinderen baas op het kerkplein in Nijlen. Vanuit hun springkastelen nemen ze gewapend met allerhande spelletjes en speelattracties het hele plein in.

Het wordt een hele namiddag ravotten en genieten, maar ook denken want er is ook een cluedo-spel! Wie heeft het gedaan en met welk wapen... we weten het tegen de klok van 17 uur. Uiteraard zal het kerkplein die dag ook verkeersvrij zijn.

Al vele jaren een officiële 'Goe Gespeeld'-gemeente

In Nijlen wordt 'goe gespeeld', dat is algemeen bekend. Zo af en toe gebeurt dat ook 'op verplaatsing', niet op de bekende speeltuinen of jeugdactiviteiten dus. Zondag 1 mei is zo'n dag.

Dan is er in elk hoekje en kantje van het Nijlense kerkplein van alles te beleven. Van 13 uur tot 17 uur geen geluid van auto's maar van lachende kinderen, geen blinkende carrosserieën maar stralende kindergezichtjes! De toegang is gratis voor alle kinderen van 7 tot 18 jaar. Het speelaanbod wordt verzorgd door jeugdraad Nijlen in samenwerking met alle jeugdbewegingen uit Kessel, Bevel en Nijlen.

Wat is de impact op rijden en parkeren?

Zondag 1 mei is de Kerkstraat afgesloten voor alle verkeer van 9 uur tot 18.30 uur. Tijdens die uren is er ook een parkeerverbod in Kerkstraat en op het kerkplein.

De omleiding gaat via de G. Gezellestraat.

Meer info: www.jeugdnijlen.be.