In het Nijlense straatbeeld verschenen de voorbije dagen een heleboel ludieke campagne-affiches, ontworpen door de Nijlense Kinderraad. De kinderraadsleden kozen er dit schooljaar voor om onder andere rond de problematiek van zwerfvuil te werken.

En het blijft niet bij een affiche, op 29 maart is er ook een grote opruimactie op drie plaatsen in de gemeente.

Op de affiche prijken de tekeningen van Vic Kusé (VBS Kinderpad Bevel) en Sarah Van der Auwera (VBS De Ceder Kessel-Station). De tekeningen ondersteunen de boodschap dat zwerfvuil in de vuilnisbak hoort, gekoppeld aan de campagne www.mooimakers.be van de Vlaamse Overheid. De affiche wordt op plaatsen gezet waar veel zwerfvuil gevonden wordt, maar hangt even goed bij lokale handelaars, in de scholen en bij de kinderen thuis tegen het raam.

Opruimactie op drie plaatsen in de gemeente
Daarnaast vindt er op woensdag 29 maart tussen 13.30 uur en 15.30 uur een grootse opruimactie plaats op drie locaties in de gemeente. Vrijwilligers zijn hartelijk welkom om mee te komen helpen.

Afspraak tegen 13.30 uur in het Beekpark te Nijlen, het skatepark te Bevel of het Soldatenbos te Kessel. De milieudienst zorgt voor handschoenen, grijpers en vuilniszakken, de jeugddienst voor een versnapering en drankje en de kinderraadsleden hebben voor iedere helper een leuk gerecycleerd gadget voorzien.