U bent hier

Nike opent nieuw duurzaam distributiecentrum in Laakdal

Internationaal | Kempen regio
26.05.2016 - 18.37u
Door: Herman Gezelle

Nike heeft donderdag een nieuw distributiecentrum geopend waar meer dan 500 extra medewerkers aan de slag gaan. Het nieuwe gebouw maakt deel uit van de Europese Logistieke Campus van Nike in Laakdal, die op die locatie al drie andere distributiecentra telde.

Het complex wordt zowel gebruikt voor e-commerce als voor leveringen aan retail en groothandel in 38 landen in Europa en Azië. Volgens Nike was het doel niet alleen om de efficiëntie te verhogen, maar ook nog duurzamer tewerk te kunnen gaan.

Het nieuwe distributiecentrum wordt net als de rest van de site vooral bevoorraad via het water: 99 procent van de containers komen langs die weg. Dat bespaart het omliggende wegennet zowat 14.000 vrachtwagenritten per jaar, klinkt het. Daarnaast gebruikt het complex voor 100 procent hernieuwbare energie die lokaal gewonnen wordt via onder meer zonnepanelen, windenergie en geothermie.

Nike stelt verder dat 95 procent van het ter plaatse geproduceerde afval gerecycleerd wordt en er gewerkt wordt met geautomatiseerde LED-verlichting die het elektriciteitsverbruik laag houdt.

"Onze locaties in België zijn een mooi voorbeeld van hoe duurzame innovatie in de groeistrategie van Nike verweven zit", vindt Bert Stevens, Vice President of Supply Chain Operations bij Nike Europe. "Dit helpt ons om onze prestaties te maximaliseren terwijl we onze milieu-impact beperkt houden."

De hele bedrijfssite telt dankzij het nieuwe distributiecentrum nu al meer dan 3.000 medewerkers. Er zijn bovendien nog mogelijkheden voorzien voor een eventuele volgende uitbreiding, luidt het. (Belga) foto's Belga Images.

imageMeer nieuws

The Spreadmaker investeert in nieuwe productievestiging

The Spreadmaker investeert in nieuwe productievestiging
Hulshout | Kempen regio 16.10.2019 - 17.33u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 16.10.2019 - 17.25u

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Nieuwtjes schepencollege Westerlo
Westerlo 16.10.2019 - 09.20u

Jury voor assisenproces over Pokémonmoord samengesteld

Jury voor assisenproces over Pokémonmoord samengesteld
Heist op den Berg | Neteland 15.10.2019 - 19.31u

Treinverkeer onderbroken door informaticaprobleem, "grote chaos"

 Treinverkeer onderbroken door informaticaprobleem, "grote chaos"
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 15.10.2019 - 17.30u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto