De Mixx zat opnieuw goed vol, dit keer voor de komst van Mofa Hasselt. Aftrap door onze ex-tour vedette Jurgen Van den Broeck, zijn broer Kurt speelde vroeger nog voor dit Real.

Ook nog live op Telenet, het zaalvoetbal leeft daar in de Zuiderkempen, zeker nu Noorderwijk aan een sterk seizoen bezig is. En dan mag Hasselt niet meer de absolute topper zijn van enkele jaren terug, ze beschikken met Carmelo Nieddu wel over de meest succesvolle coach van de laatste vijftien jaar, altijd opletten met zijn kunstjes.

De eerste helft was bijna een copy van vorige week, de thuisploeg meestal in balbezit, de bezoekers uitstekend georganiseerd, enkele halve kansjes maar geen goals. Na zeven minuten eindelijk de één nul, Soufian Charraoui knap op El Fashi en die trapt de bal onhoudbaar in het dak van het doel.

Real duwt nu door op zoek naar zijn 2e doelpunt, Charraoui alleen door, de bezoekende doelman Vrancken redt met de hand, buiten het strafschopgebied, "slechts" geel. Bezoeker Kaddouri krijgt nog een mooie kans net voor de pauze maar laat de gelijkmaker liggen.

Met 1 – 0 wordt er gerust, het kan nog alle kanten uit. Coach Heremans stuurt spits El Attabi wat dieper het veld in en wil Hasselt snel doodknijpen, minuut 23' Bouri krijgt de bal van doelman Talhaoui, spurt heel het veld over, zijn ploegmaats creëren het gaatje en Ali trapt hem heerlijk binnen.

Perfect uitgevoerde counter door ploegspeler nummer één en 2 – 0 op het bord. Twee doelpunten achterstand is voor coach Nieddu het sein om met zijn keeper heel hoog te spelen, amper één minuut na de geruststellende voorsprong, hoekschop Hasselt, kort pasje op kapitein Sleypen en vanuit een zeer schuine hoek knalt hij onverwacht de 2 – 1 binnen.

Voldoende kansen aan beiden kanten en de doelmannen speler zich in de kijker. Zo houdt bezoekende doelman Dries Vrancken Charraoui van de 3 – 1, aan de overkant wordt Morad Talhaoui gered door de doelpaal.

Minuut 27' El Ghaadaoui met de assist en Charraoui zorgt voor de (hopelijk) geruststellende 3 – 1. Onze nieuwkomer heeft zijn talenten al diverse keren getoond, top aankoop. Het blijft razend spannend, Hasselt nog steeds met hun (vliegende) doelman voorbij de middellijn, Noorderwijk counterend maar niet voldoende fris meer om de wedstrijd af te maken.

Drie minuten voor het einde is daar opnieuw Sven Sleypen die het gaatje vindt, 3 – 2. Het wordt nog bibberen voor de thuisploeg en de ontlading is dan ook groot als zoemer gaat voor het eindsignaal.

Deze overwinning brengt de Elmos boys alleen op de vierde plaats. Volgende week is er de verplaatsing naar het verre Moeskroen, de rode lantaarn heeft zich ondertussen versterkt maar de drie punten moeten wel mee naar de Kempen.