In een open brief kaartten volksvertegenwoordigers Kathleen Deckx uit Mol en Peter Vanvelthoven uit Lommel onlangs de gebrekkige aansluitingen in Herentals tussen treinen uit Brussel en Antwerpen naar Mol en Neerpelt aan.

De NMBS laat nu weten de wachttijd voor bepaalde spitstreinen iets uit te breiden. “De NMBS laat weten dat de treinen vanuit Antwerpen maximum 2 minuten wachten op deze uit Brussel. Enkel in uitzonderlijke situaties kan hiervan afgeweken worden. De reden hiervoor is dat door het enkelvoudig spoor tussen Mol en Hasselt elke minuut vertraging overgeheveld wordt naar treinen die van Hasselt ­Mol richting Antwerpen sporen”, zegt Vanvelthoven.

“De NMBS heeft naar aanleiding van de open brief en de talloze klachten wel beslist om de wachttijd voor de spitstreinen met vertrek om 17.42 uur en 18.42 uur in Herentals te kunnen laten oplopen tot 5 minuten. De aanpassingen zijn ingegaan op 3 februari en zullen goed worden opgevolgd zegt de NMBS. Wij hopen dat deze aanpassing al een sterke verbetering kan betekenen voor elke reiziger voorlopig een verschil kan betekenen”, luidt het. (la)