Update : Sinds 17.10u is er opnieuw treinverkeer tussen Lier en Herentals na een aanrijding tussen een personenwagen en een trein aan de overweg Kriekenstraat Lier.

Op de spoorlijn tussen Herentals en Lier is er maandagmiddag geen treinverkeer mogelijk geweest na een aanrijding tussen een trein en een wagen ter hoogte van spoorovergang aan de Kriekenstraat Lier.  Het ongeval gebeurde omstreeks 12.45u. Het zou gaan om een ouder koppel. De vrouw zou kritiek zijn, de man is niet in levensgevaar.  Alle dertig reizigers, die in de bij het ongeval betrokken trein zaten, werden geëvacueerd naar het station van het nabije Kessel. Daar werden ze door een bus opgepikt zodat ze hun weg konden verderzetten. De trein zelf raakte zwaar beschadigd en moest worden weggetrokken.   Volgens spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel is er grote schade aan de spoorlijn. Net voor de avondspits konden de twee spoorlijnen weer worden vrijgegeven. Er worden nog wel vertragingen van 20 tot 30 minuten verwacht tot ongeveer 20u.

Hinder vanuit Limburg

Tussen Lier en Herentals werden pendelbussen ingezet, terwijl het treinverkeer vanuit Turnhout en Neerpelt/Hasselt beperkt werd tot Herentals. De spoorlijn Lier-Herentals vormt mee de verbinding van Antwerpen met Limburg en de Antwerpse Kempen. Foto Franky van Leeuwen / FvW/ Nnieuws.