Dit weekend schakelen de spoorwegen over op het zomeraanbod. Sinds gisteren worden er meer treinen van en naar zee ingelegd. Tijdens de week worden tijdelijk een aantal piekuurtreinen geschrapt. TreinTramBus is niet onverdeeld gelukkig.

In de eerste plaats worden er bij het zomeraanbod meer treinen ingelegd van en naar de traditionele kuststations. "Het gaat dan onder meer over De Panne, Blankenberge, Knokke en Oostende", zegt Bart Crols van de NMBS. Ook tijdens de werkweek verandert het aanbod. "In juli en augustus zijn er meer mensen op vakantie. Daarom zullen een aantal piekuurtreinen in de ochtend en avond, vooral van en naar Brussel, niet rijden." Als er echt mooi weer voorspeld wordt, belooft de NMBS nog bijkomende treinen in te leggen.

Reizigersorganisatie TreinTramBrus kijkt met gemende gevoelens naar het zomeraanbod van de NMBS. "Het is een goede zaak dat er toeristentreinen bijkomen, want daar is veel vraag naar, maar aan de andere kant wordt er ook geschrapt in het huidige aanbod", zegt woordvoerder Jan Van Severen. "De NMBS spreekt enkel over piekuurtreinen, maar het is meer dan dat. Op sommige lijnen gaat er een serieus stuk van het aanbod weg."  De aangepaste dienstregeling vindt u op de website van de NMBS. (belga)