U bent hier

NMBS voert zondag nieuw vervoersplan in

Nationaal
09.12.2018 - 11.24u
Door: Mark Jaspers

Spoorwegmaatschappij NMBS voert zondag haar nieuwe vervoersplan in. Voor bepaalde treinen zal de dienstregeling of het traject aangepast worden, "met als doel het treinaanbod te versterken en te verbeteren".

Een van de opvallendste veranderingen is dat de reistijd van en naar Brussel iets langer wordt. Dat is een gevolg van de beslissing om een extra minuut te rekenen voor de "flessenhals" in Brussel, waar treinen op drukke momenten snel vertraging oplopen. Concreet komt er een minuut bij als het gaat om "gesleept materieel".

Dat zijn treinen zonder eigen motorstel die door een locomotief worden getrokken. "Het gaat om zwaar materieel, bijvoorbeeld dubbeldekstellen, en dan komt de trein wat trager op gang", legt woordvoerder Bart Crols uit.

Mol-Herentals-Lier-Antwerpen

Door elektrificatiewerken op de lijn 19 tussen Mol en Hamont zullen de laatste drie IC-treinen Antwerpen - Mol - Hamont tot december 2020 niet verder rijden dan Mol en dus niet meer stoppen in de stations van Lommel, Overpelt, Neerpelt en Hamont.

Daarnaast wordt het vertrekuur van deIC-treinen Anwerpen-Centraal - Charleroi-Zuid aangepast tussen Charleroi-Zuid en Nijvel (in beide richtingen) gedurende de hele dag.

Om het reizigerscomfort te verhogen heeft NMBS zijn motorrijtuigen op de lijn S32 Puurs-Roosendaal vernieuwd. Deze treinen moeten nog de goedkeuring krijgen om toegelaten te worden op het Nederlandse net. Aangezien de keuring mogelijk niet tijdig rond is, voorziet NMBS preventief een alternatieve treindienst tussen Antwerpen, Essen en Roosendaal.

Alle veranderingen zijn te bekijken op de reisplanner van de NMBS of op de NMBS-app. (Belga)

imageMeer nieuws

Belgische primeur voor mailing Delhaize

Belgische primeur voor mailing Delhaize
Turnhout regio 23.08.2019 - 20.30u

Inbrekers leegstaande woning Laakdal gearresteerd

Inbrekers leegstaande woning Laakdal gearresteerd
Kempen regio | Laakdal regio 23.08.2019 - 15.44u

E313 weer vrij richting Hasselt na ongeval met vrachtwagens (2)

E313 weer vrij richting Hasselt na ongeval met vrachtwagens (2)
Geel | Herentals | Kempen regio | Lier regio 23.08.2019 - 13.18u

Aan de toog met CD&V @Boskantien

Aan de toog met CD&V @Boskantien
Herentals 23.08.2019 - 11.09u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 23.08.2019 - 11.02u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto