U bent hier

Nocturne met Peter Snijder L'Heure Bleue in St.-Waldetrudiskerk

Herentals | Neteland
17.05.2019 - 07.08u
Door: Lex Verellen

Naast de organisatie van het STORMLOOP-kunstenparticipatieparcours, neemt Peter Snijder ook deel met z'n nocturne L'Heure Bleue.  Nu zaterdag 18/5, kan je vanaf 21u de L'HEURE BLEUE-nocturne in de St-Waldetrudiskerk bezoeken tot 23u30.

'Deze éénmalige avondopening onder de stormloopvlag is een niet te missen moment', zegt Snijder. 'Van schemering tot duisternis, gaan mijn werken in dialoog met de oude meesters die in deze kerk te vinden zijn.

Na verschillende passages in het buitenland, komt de ARCHEStextures-installatie thuis en is ze een eerste keer te zien in mijn thuisstad.

De tentoonstelling is naast de nocturne elke dag te bezoeken van 14u00 tot 17u00, behalve op maandag en dinsdag en dat tem 2 juni.

Parkeren kan op de parking aan de kerk, Grote markt, Molenvest,…

Speciaal voor deze gelegenheid is er een publicatie met duiding rond de werken en de expo verkrijgbaar.

Het blauwe uur is de benaming voor het verschijnsel waar 's ochtends, het uur voor zonsopkomst en 's avonds, net na zonsondergang, de lucht en de omgeving een blauwe kleur aannemen. De naam is ontstaan uit het Frans: l'heure bleue.

De titel van de tentoonstelling, ‘l’heure bleue’ wil de sfeer van het blauwe uur grijpen. Dit is het moment wanneer de rust over de wereld valt. Het punt wanneer dagdieren hun nest opzoeken en nachtdieren ontwaken. En dat terwijl er buiten een bijna sacraal moment plaatsvindt.

Anderzijds is de Sint- Waldetrudiskerk onmogelijk te verduisteren, als je de verlichting uit laat, lijkt het wel alsof het hier constant schemert. Door de aanvulling van de lichtsculpturen en de ARCHEStextures-installatie, creëer je eenzelfde mystiek moment als het blauwe uur.

De heiligenbeelden, schilderijen en houtsnijwerk die door de eeuwen heen hier verzameld werden, versterken de mystiek waarin het oeuvre zijn inspiratie zoekt. Niets is licht, niets is donker…'


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto