U bent hier

Nog 15 kinderen wachten op vrijwilliger binnen project Babbelkousje. Help jij?

Mol
22.10.2019 - 12.53u
Door: Mark Jaspers

Op zaterdag 19 oktober ging het project Babbelkousje opnieuw van start. Tijdens de startdag maakten vrijwilligers en studenten kennis met hun kind dat ze het komende schooljaar begeleiden. De vrijwilliger gaat al spelenderwijs thuis aan de slag met het kind.

Dankzij de inzet van 21 vrijwilligers en 30 studenten kunnen we 72 kinderen helpen om Nederlands te oefenen. Er staan nog 15 kindjes op de wachtlijst, voornamelijk uit Ginderbuiten, Donk en Achterbos. Kan jij je éénmaal per week vrijmaken? Aarzel dan niet. Meld je als vrijwilliger en geef ook deze kinderen extra kansen.

In samenwerking met de basisscholen uit onze gemeente werken we aan taalstimulering bij jonge kinderen. Vrijwilligers begeleiden van oktober tot en met juni leerlingen aan huis. In het PLUS-traject gaat een vrijwilliger twee maal per maand op stap met de ouders en/of het gezin van de babbelkousleerling.

Vrijwilliger worden?

Er staan nog 15 kinderen op de wachtlijst voor Babbelkousje. Om hen te begeleiden zoeken we nog extra vrijwilligers. Je krijgt vanuit de dienst samenlevingsopbouw, de bibliotheek en de school voldoende ondersteuning om deze boeiende uitdaging aan te gaan.

Voorwaarden?

Je werkt graag met kinderen en/of ouders van andere origineJe spreekt en schrijft goed NederlandsJe bent minimum 16 jaarJe bent bereid om een uurtje per week af te spreken met de leerling

Hoe aanvragen?

Neem contact op met dienst samenlevingsopbouw, 014 33 15 73, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 15 73, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto