Vrijdag 30 augustus heeft de spetterende Noorderwijk Alive plaats met een niet te missen affiche.  Om 15u beginnen de nieuwelingen aan hun Berkemus Criterium : 'Vanaf dit jaar starten we ook met de jeugd, de jonge wielrenners rijden een wedstrijd over 63 km met stevige premies en andere prijzen', zegt Eddy Lambaerts.  'Wie wordt de nieuwe Boonen of de volgende Van Aert? Geen of weinig tactiek, gewoon keihard fietsen.'

19u Wielertoeristen (VWV) Champagnekoers Vinhmm & GP ELMOS

'De "Grote Prijs Elmos" trekt elk jaar wielertoeristen aan uit heel de Kempen en ver daarbuiten. In een wedstrijd over 59 km gaan we op zoek naar een 3 winnaars, eentje jonger dan 45, eentje daarboven en natuurlijk onze Herentalse kampioen.

De renners kunnen onderweg veel cava en premies verdienen. Iedereen met of zonder vergunning mag starten en met elk jaar meer dan 100 wielrenners is dit gewoon een topavond.'

Vanaf 20u30 – After bike party (gratis)

Gary Gielen & Unforgettable (live)

Tijdens de koers start het feestje al, maar aan het einde van de wedstrijd, rond half negen geven we er nog een extra lap op met muziek voor jong en oud. Op de After bike party kunnen we dansen en genieten van uitstekende muziek en de verrassende muzikale ambiance van zanger-muzikant- entertainer Gary Gielen en zijn band.

De Spaanse Cava, lekkere wijnen, alle bieren, ze ontbreken ook niet, voor elk wat wils ...

De Viptent staat opnieuw aan 't Statieplein Noorderwijk.

Zondag 1 september

De Berkemus Toertocht (80km) vanaf 9 u

'Start van een fietstocht voor wielertoeristen onder begeleiding van moto’s en volgwagens. Na een rustig tochtje van ongeveer 80m richting Hageland eindigen we bij Berkemus waar de boterhammekes gesmeerd op ons wachten', besluit Eddy Lambaerts.

Op de foto : Eddy Lambaerts & Carine & team staan ook dit jaar borg voor een perfecte oganisatie vol ambiance / Nnieuws / Guy Verellen.