Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nog altijd veel overlast van muggen door zachte herfst

Mug

Het is tot nu toe een ongelooflijk zachte herfst. Eind oktober kwamen de temperaturen zelfs nog boven de twintig graden terecht. Uitzonderlijk voor de tijd van het jaar. Dit in combinatie met al een zeer vroeg voorjaar en een kletsnatte september, maakt dat muggen op dit moment nog altijd fijn kunnen leven.

Dit zorgt ook voor extra veel overlast. Dat is ook duidelijk te zien aan de hoeveelheid meldingen op Muggenradar. Nog altijd zijn er veel overlastmeldingen door muggen en dit zal – zolang het nog niet vriest buiten – voorlopig nog wel zo aan blijven houden.

Normaal gesproken gaan muggen zo ongeveer eind september in een zogenaamde winterrust. Ze vullen zich met nectar om de winter door te komen en zoeken een beschut plekje om te verblijven. Daarom hebben we in de winter veel minder last van muggen. Voorlopig lijkt dit er echter nog niet in te zitten.

Ervaar jij – net als veel andere mensen in ons land – ook nog altijd veel overlast door muggen? Maak dan gebruik van de volgende tips om voortaan wel een nachtje ongestoord te kunnen slapen.

Gebruik een elektrische vliegenmepper

Ben je het ook helemaal zat dat je uren aan het zoeken bent naar die ene zoemende mug in de slaapkamer en het je vervolgens niet eens lukt om deze dood te slaan? Dan is het hoog tijd om een elektrische muggenmepper in de slaapkamer te leggen. Het grote voordeel van een elektrische vliegenmepper is dat je hiermee veel makkelijker raak hebt. Zelfs wanneer de mug in al haar snelheid weer opstijgt, zal deze nog een schok krijgen. Daardoor is hij gemakkelijker te vangen. Dat scheelt in elk geval een hoop extra trammelant wanneer het beestje zich al in de slaapkamer heeft genesteld.

Plaats horren voor alle ramen en deuren

Onder het mom: voorkomen is beter dan genezen, is het belangrijk dat je de beestjes zoveel mogelijk uit huis houdt. Natuurlijk is dit nooit geheel te voorkomen, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om de komst van deze beestjes zoveel mogelijk te vermijden. Bijvoorbeeld door het gebruik van horren voor de ramen. Zo kan je overdag en/of ’s nachts met gemak een raampje open laten staan. Deze beestjes vinden geen weg naar binnen en jij kunt genieten van een frisse bries door de kamer. Het is even een flinke investering, maar hier heb je dan ook jaren plezier van.

Verwijder stilstaande plasjes water rondom het huis

Ervaar je een ware muggenplaag? Dan is de kans groot dat een mug dichtbij huis eitjes heeft gelegd. Dit doen ze met name in stilstaande plassen. Denk bijvoorbeeld aan water in een regenton, stilstaand water in een regenpijp of zelfs een laagje regenwater in een gieter. Goed om daarom eens alle plekken rondom het huis op stilstaand water te onderzoeken. Door deze te verwijderen, kan je al een heel groot deel van het probleem oplossen.   Foto rr.

Mug

Deel dit artikel