In het kader van een lopend onderzoek waarbij begin oktober al drie mannen van Irakese afkomst werden aangehouden voor mensensmokkel langs snelwegen, zijn dinsdagavond opnieuw drie mannen opgepakt en intussen door de onderzoeks-rechter aangehouden. Dat meldt het Antwerpse parket. De drie zaten in een bestelwagen op de parking langs de E17 in Gentbrugge, met in de laadruimte 16 vermoedelijke transmigranten.

De bestelwagen was in het vizier van de speurders gekomen na de eerste arrestaties begin oktober. Dinsdagavond werd het voertuig opgemerkt langs de E17 in Gentbrugge. De politie kon er drie mannen met Irakese roots oppakken, van 19, 20 en 27 jaar oud. In de laadruimte zaten 13 volwassenen, een minderjarige en twee kindjes. Verder onderzoek zal de precieze rol van de drie verdachten in h et verhaal moeten blootleggen.

Begin oktober meldde het parket al de aanhouding van drie andere jonge mannen van Irakese afkomst op verdenking van mensenhandel in vereniging waarbij het leven van de meerder- en minderjarige slachtoffers opzettelijk of door grove nalatigheid in gevaar wordt gebracht.

De drie zaten in een bestelwagen die zou worden gebruikt door een bende die transmigranten vanuit het noorden van Frankrijk zou vervoeren naar de snelwegparkings van Mol-Postel en Vorselaar langs de E34. Daar zouden de transmigranten zich dan proberen verstoppen in laadruimtes van vrachtwagens. (Belga)