Het gemeentearchief en Molse kamer voor Heemkunde verzamelen facturen of brieven van Molse bedrijven of handelszaken van vroeger en nu. Onze gemeente wil een zo volledig mogelijk beeld krijgen van de Molse middenstand en nijverheid uit het verleden en het heden. Ben je in het bezit van zo’n document en bereid om een exemplaar ter beschikking te stellen? Neem dan contact op met het gemeentearchief via 014 33 09 70/72 of archief@gemeentemol.be. Je kan ook persoonlijk langskomen.

In het verleden ontving het archief en Molse kamer voor Heemkunde heel wat documenten bijvoorbeeld facturen, brieven,… van Molse bedrijven en handelszaken. Deze zijn vaak ontworpen naar de ‘mode’ van de tijd. Zo ontstond geleidelijk aan een zeer interessante collectie.

In de kijker

Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de Molse middenstand en nijverheid en om in de toekomst deze documenten eens in de kijker te plaatsen, leeft het idee om hierrond een tentoonstelling te organiseren en/of een publicatie uit te brengen.

 

Oproep

Heb jij een exemplaar van zo’n briefhoofd, factuur of een ander interessant document en wil je dit ter beschikking stellen van onze gemeente? Neem dan contact op met het gemeentearchief via 014 33 09 70 of archief@gemeentemol.be. Je kan ook persoonlijk langskomen tijdens de openingsuren. Deze vind je terug op onze website www.gemeentemol.be