U bent hier

Nog geen beslissing over amateurvoetbal: "Blanco seizoen dreigt"

Kempen regio | Vlaanderen
12.01.2021 - 18.18u
Door: Lex Verellen

De voor half februari geplande heropstart van het amateur- en jeugdvoetbal in ons land komt in het gedrang. Dat heeft de Belgische voetbalbond na de 1e crisiscel van 2021 vastgesteld: "Tenzij de gezondheidssituatie snel verandert, is de kans op een blanco seizoen in het amateurvoetbal erg groot." Na het Overlegcomité van 22 januari wordt de knoop doorgehakt.

Vertegenwoordigers van de Belgische voetbalbond, Voetbal Vlaanderen en zijn Franstalige tegenhanger, de Pro League en de politiek bogen zich vandaag over het vraagstuk wat te doen met de competitie: stopzetten of niet? Sinds half oktober en de tweede coronagolf wordt er niet meer gevoetbald.

Sneller dan verwacht was de vergadering afgelopen. Er werd nog geen beslissing genomen over het al dan niet vervolgen van de competitie. "We wachten het Overlegcomité van 22 januari af", zegt Marc Van Craen, voorzitter Voetbal Vlaanderen.

"Op 25 januari komen we opnieuw samen. Als er dan geen versoepelingen uit de bus komen, zullen we niet anders kunnen dan alles af te zeggen."

Vandaag geldt door het coronavirus een verbod op georganiseerd sporten behalve voor kinderen tot 13 jaar. Voor personen boven 13 jaar zijn trainingen met maximum 4 personen toegestaan.

We wachten het Overlegcomité van 22 januari af. Als er dan geen versoepelingen zijn, zullen we niet anders kunnen dan alles af te zeggen.

Blanco seizoen betekent geen stijgers of degradanten

In december 2020 had de crisiscel nog beslist de seniorencompetities te laten hernemen vanaf 14 februari. Enkel de heenrondes zouden afgewerkt worden, tenminste als er vanaf 16 januari opnieuw in groep zou getraind kunnen worden.

Er kwamen vorige week echter geen versoepelingen en dus moet het hernemen van de collectieve trainingen uitgesteld worden.

Vorige maand werd ook beslist dat de jeugd vanaf 6 februari opnieuw wedstrijden zou kunnen spelen, maar ook dat lijkt onhaalbaar.

Voorafgaand aan het seizoen 2020-2021 was rekening houdend met een nieuwe coronagolf een overgangsregel goedgekeurd, die voorzag dat een half afgewerkt seizoen bindend is. De eindrangschikking zou dan ook de normale gevolgen hebben: het aanduiden van een kampioen, stijgers en dalers.

Mocht er nu toch een kruis gemaakt worden over het seizoen heeft dat geen sportieve gevolgen. In dat geval zijn er geen stijgers of degradanten.

In het jeugdvoetbal (spelers tot 17 jaar) mogen sinds eind oktober door de coronapandemie geen wedstrijden meer afgewerkt worden.

Twee weken eerder hadden de amateurvleugels Voetbal Vlaanderen en ACFF ook de seniorencompetities tijdelijk stopgezet.   Foto Nnieuws
Meer nieuws

Interesse voor werkbaarheidscheques stijgt

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.08.2021 - 12.53u

Drama voor de Cats! Late driepunter van Japan nekt de Belgen

Internationaal | Nationaal 04.08.2021 - 12.11u

10 bloedstalen bij omwonenden van 3M-fabriek vertonen ongezien hoge PFOS-waarden

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 04.08.2021 - 12.01u

VOC Neteland : 'Kattenvoer gezocht voor egels'

VOC Neteland : 'Kattenvoer gezocht voor egels'
Herenthout | Neteland 04.08.2021 - 11.21u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 04.08.2021 - 09.15u

Save De Dreef Picknick nu zondag

Save De Dreef Picknick nu zondag
Herentals 04.08.2021 - 08.02u

HC Artemis, voorzitter Els : 'Red Lions geven ook onze club positieve vibes'

HC Artemis, voorzitter Els : 'Red Lions geven ook onze club positieve vibes'
Herentals | Internationaal | Nationaal | Neteland 03.08.2021 - 19.54u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto