Op de laatste officiële wedstrijden Trampoline en Tumbling van het Turnseizoen hebben de gymasten van Corpus Sanum Herentals niet minder dan 6 medailles behaald. Spijtig was er wel geen enkele titel bij, maar dat heeft maar heel weinig gescheeld.

 

Eerst kwam in Schelle op zaterdag het Vlaams Kampioenschap C niveau aan de beurt voor Dubbelmini en Trampoline. Op dubbelmini waren er medailles voor Robbe Eelen (2°), Flor Avonds (3°) en Jorien De Peuter (2°) in de categorie miniemen. Belofte Amber Michiels won het brons bij de beloften. Op Trampoline was er eveneens een bronzen medaille voor Jente Verdonck weggelegd nadat het er lange tijd naar uitzag dat ze kon winnen.

 

De Coupe KBT (Koninklijke Belgische Turnbond) is een Nationale wedstrijd voor B gymnasten. Corpus Sanum had met Luna Duval (Tumbling), Kato Vivijs en Anouk Caers (beide Dubbelmini en Trampoline) 3 geselecteerden. De enige die een medaille kon winnen was Kato op de Trampoline in de categorie Beloften.

 

Op 1 juni is er nog de Gymfinales in Gent en daarvoor is Dorien Glassee geselecteerd op Dubbelmini. De Gymfinale is een wedstrijd die de 2 beste Belgische gymnasten in elke discipline samen brengt in een rechtstreeks duel. Het is de enigste Belgische wedstrijd die op de Nationale TV zenders worden uitgezonden.

 

Foto:   De medaille winnaars van het Vlaams Kampioenschap C niveau

            Kato Vivijs en Anouk Caers