U bent hier

Noodnummer 1722 wordt permanent operationeel

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
07.06.2019 - 13.26u
Door: Herman Gezelle

Het noodnummer 1722 voor niet-dringende hulp, dat nu vooral bij stormweer tijdelijk geactiveerd wordt, is vanaf volgend jaar permanent bereikbaar. Dat schrijft De Standaard. "Binnenlandse Zaken wil zo de hulpverlening efficiënter laten verlopen", zegt directeur Erwin Hertens.

Ook de voorbije dagen was het noodnummer 1722 actief. Binnenlandse Zaken activeert het nummer afhankelijk van de voorspellingen van het KMI. Als het gevaar geweken is, wordt het nummer gedeactiveerd. Daar zal binnenkort verandering in komen. Binnenlandse Zaken wil er een permanent nummer van maken.

"Burgers kunnen buiten de periode waarin het KMI code geel of oranje afkondigt toch te maken krijgen met een situatie die een noodzakelijke maar niet dringende interventie van de brandweer vereist", zegt Erwin Hertens, directeur Binnenlandse Zaken.

Wanneer het nummer 1722 permanent actief zal zijn, is nog niet duidelijk. Erwin Hertens mikt op de eerste helft van 2020. Het past allemaal in een breder plaatje. "We zijn ook bezig met het ontwikkelen van een e-loket", verduidelijkt Hertens, "een digitale manier voor het aanvragen van niet dringende brandweerhulp. Dat zal kunnen via smartphone, tablet of pc."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto