Het stormweer dat dinsdag door België trok, heeft gezorgd voor problemen op het spoor. Momenteel is sprake van een achttal incidenten, voornamelijk in de provincie Limburg.

Dat zegt woordvoerder Thomas Baeken van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Veelal gaat het om takken die in de bovenleiding zijn terechtgekomen of bomen die op het spoor vielen.

Onder andere op lijn 36 tussen Landen en Leuven deed er zich kort voor 22 uur een incident voor, waardoor er geen treinen kunnen rijden. Als gevolg van het stormweer kwamen er takken terecht in de bovenleiding.

Eén trein, met reizigers aan boord, kwam daardoor stil te staan. De brandweer is ter plaatse en bekijkt hoe de inzittenden veilig geëvacueerd kunnen worden, aangezien de trein op een moeilijk bereikbare plek staat.

Mol Balen

Nog problemen zijn er gemeld in Limburg, op spoorlijn 15 tussen Mol en Balen en op diezelfde spoorlijn tussen Zolder en Zonhoven.

Hetzelfde geldt voor het verlengde van die spoorlijn, lijn 19, tussen Mol en Lommel. Op lijn 21 tussen Hasselt en Genk is één spoor versperd. Hinder is er eveneens op lijn 35 tussen Schulen en Diest en op lijn 34 tussen Bilzen en Tongeren. Tot slot is ook op lijn 122 tussen Zottegem en Melle één spoor versperd. (belga)