Vanaf maandag 24 juni zullen automobilisten langere wachttijden ervaren op het kruispunt van de Antwerpseweg en de Herentalsebaan in Geel-Punt. Dat heeft te maken met de werken die het Agentschap Wegen en Verkeer daar uitvoert in het kader van de Noord-Zuid Kempen.

Vanaf 24 juni wordt het laatste stuk weg tussen het Albertkanaal en het kruispunt met de Herentalseweg heraangelegd. Tot nu toe werden de werken voor de vernieuwing van de weg in korte fasen uitgevoerd waardoor het verkeer op de Antwerpseweg vlot kon blijven rijden. Het laatste wegstuk moet echter in één keer aangepakt worden, wat hinder met zich meebrengt.

Door de werken zal de voorsorteerstrook voor het verkeer dat vanuit Westerlo de Herentalseweg wil oprijden, tijdelijk verdwijnen, waardoor vertragingen onvermijdelijk zijn. Om een zo vlot mogelijke verkeersdoorstroming te garanderen, past het Agentschap Wegen en Verkeer de verkeerslichtenregeling aan.

-       Het verkeer vanuit Herentals krijgt een aparte groentijd.

-       Voor het verkeer dat vanuit Geel naar Westerlo en de E313 rijdt, worden de rijstroken gereduceerd tot 1 rijstrook rechtdoor en 1 rechtsaf.

-       Voor het verkeer vanuit Herentals verandert er niets.  

-       Op Vogelzang is tijdelijk alleen eenrichtingsverkeer mogelijk van de Herentalseweg in de richting van de Antwerpseweg.

De werken zullen wellicht drie maanden duren (onder voorbehoud van de weersomstandigheden).