Dit voorjaar vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer een 7-tal kilometer van de E313 autosnelweg richting Antwerpen.

 Tussen Herentals en Massenhoven wordt het wegdek in asfalt over de hele breedte van de rijbaan opnieuw aangelegd in beton. De eigenlijke werken gaan begin april van start en zullen eind augustus afgerond zijn. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht in die periode in beide richtingen ernstige hinder.

Vrijdag 24 februari

Vanaf vrijdag starten de voorbereidende werken, met lokale hinder voor het verkeer tot gevolg. 

Herentals-Industrie

Uit veiligheidsoverwegingen zal het op -en afrittencomplex Herentals-Industrie afgesloten zijn vanaf begin april tot ongeveer half juni.

Herentals-West

Nadat Herentals-Industrie terug opengesteld wordt zal het op -en afrittencomplex Herentals-West afgesloten worden tot einde augustus.

Minder Hinder

Tijdens de werken worden er heel wat inspanningen geleverd om de hinder voor het verkeer tot een minimum te beperken. Er zal dag en nacht gewerkt worden en dit 7 dagen op 7. Verkeer richting Antwerpen wordt via doorsteken door de middenberm op de rijbaan richting Hasselt geleid. Er blijven steeds twee versmalde rijstroken in elke richting beschikbaar en er zal een snelheidsbeperking gelden van 70km/u.

Het nieuwe wegdek zal bestaan uit een tweelaags doorgaand gewapend beton. Dat is onderhoudsvriendelijker en duurzamer dan asfalt. Op Limburgs grondgebied werd een deel van de E313 autosnelweg vorig jaar al opnieuw aangelegd in beton, nu is dus ook een deel op Antwerps grondgebied aan de beurt.

E34

Ook op de E34 wordt een maatregel genomen tijdens de werken. De vrije busbaan, die daar van Zoersel (complex 20) tot Antwerpen is ingericht, wordt in de aanloop naar de werken verlengd en zal al in Lille (complex 21) aanvatten.

Waar informatie bekomen ?

Het centrale informatiepunt voor Noord-Zuid Kempen vormt de website http://www.noordzuidkempen.be.

Voor de bovenstaande werken aan E313 en E34 kan u de website http://www.wegenenverkeer.be raadplegen.