U bent hier

Noord-Zuid Kempen : herinrichting Bell-Telephonelaan Geel

Kempen regio
14.09.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

Op dinsdag 18 september worden het middeneiland en het verkeerslicht op het kruispunt van de Bell-Telephonelaan en de Snelwegstraat (N19) ter hoogte van de watertoren aan Geel West verwijderd.

De verkeerslichten op de kruispunten Bell-Telephonelaan x Snelwegstraat (N19) en Snelwegstraat (N19) x Nijverheidsstraat zullen vanaf 9u30 gedurende een halve dag buiten dienst zijn. Om het verkeer vlot en veilig te laten verlopen wordt er politie-assistentie voorzien.

Deze werken zijn nodig ter voorbereiding van de tijdelijke overbrugging van de Bell-Telephonelaan om doorgaand verkeer op de Bell-Telephonelaan steeds mogelijk te houden tijdens de werken.

Omdat de steunpilaren van deze tijdelijke overbrugging deels op het wegdek zullen komen, zal de Bell-Telephonelaan wat versmald worden ter hoogte van het kruispunt met de Snelwegstraat (N19). Om het verkeer vlot te laten verlopen, wordt het middeneiland met het verkeerslicht verwijderd. Uiteraard wordt er boven de weg een bijkomend verkeerslicht geïnstalleerd, zodat dit goed zichtbaar blijft voor alle weggebruikers. 
 
Tijdelijke omleiding voor nieuwe belijning
Indien de weersomstandigheden het toelaten, wordt dinsdagnacht ook de belijning vervangen door nieuwe belijning. De Bell-Telephonelaan zal hiervoor enkele uren moeten worden onderbroken ter hoogte van het kruispunt met de Snelwegstraat (N19). De lokale omleiding loopt via Liessel.
 
Tijdelijke overbrugging wordt geplaatst tijdens twee nachten in oktober
De tijdelijke overbrugging zelf wordt in oktober geplaatst. Hiervoor zou de Bell-Telephonelaan gedurende 2 nachten moeten worden onderbroken met een omleiding via Liessel. Er wordt dan enkel 's nachts gewerkt, zodat er overdag geen hinder is voor het verkleer.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto