Op maandag 30 september vond de opening van de fly-over in Geel-West plaats. Deze ingebruikname is alvast een belangrijke stap in de goede richting van de realisatie van de Noord-Zuid Kempen om het verkeer in de toekomst vlotter en veiliger te laten verlopen. De finish is helaas nog niet onmiddellijk in zicht, want er moet eerst nog een periode van intensieve werken overbrugd worden. De bijhorende hinder zal wel stapsgewijs afnemen tot aan de volledige afwerking van de Noord-Zuid Kempen in de zomer van 2014.

Voor de handelaars in de omgeving van Geel-West is dit ongetwijfeld een moeilijke periode. Zij krijgen nu immers veel minder klanten over de vloer. Toch blijft een prettige winkeluitstap in de buurt zeker mogelijk: alle handelaars blijven goed bereikbaar tijdens de werken en staan volledig klaar om u als klant te ontvangen.

Hoe bereikt u de winkels het best?
Hieronder geven we kort aan hoe u het best met de auto rijdt naar alle winkels.

Cluster 1: shoppingpark De Watertoren, Dagbladhandel – Broodjesbar CK&S, outletwinkel Merk-Kleding, hotel Vivaldi en Action
Dit shoppingpark, gelegen vlak naast de nieuwe noordelijke rotonde en de carpoolparking, is op verschillende manieren bereikbaar.

  • Vanaf de E313 kunt u via afrit 24 Geel-Oost rijden en vervolgens de Amocolaan, de Janssen-Pharmaceuticalaan en de Bell-Telephonelaan volgen.
  • Het verkeer dat vanuit Geel komt, kan via de Westelijke Ring de Koning Albertstraat inrijden en daarna via de Janssen-Pharmaceuticalaan en de Bell-Telephonelaan tot aan het shoppingpark rijden.
  • Het verkeer dat vanuit Westerlo komt, kan best even via Liessel de E313 oversteken en daarna via de Janssen-Pharmaceuticalaan en de Bell-Telephonelaan tot aan het shoppingpark rijden.

Cluster 2: Buga
Deze winkels zijn bereikbaar via de Nijverheidsstraat. Hier geraakt u via de E313 en afrit 22 Herentals-Oost of vanuit Geel en Westerlo via de Herentalseweg (N13) en de Aarschotseweg (N152), Neerbuul of Moleneinde.

Cluster 3: shoppunt Geel-West
Dit shoppunt is gelegen vlak naast de nieuwe zuidelijke rotonde en de Grote Steenweg (N19). De winkels bereikt u het best via de zuidelijke rotonde en de Grote Steenweg (N19).

Cluster 4: winkelcentrum in Olen
Dit winkelcentrum is gelegen in Olen, vlak naast de Herentalseweg/Geelseweg (N13). De winkels zijn vanaf de E313 vlot bereikbaar via afrit 24 Herentals-Oost. Verder kunt u ook gewoon de Herentalseweg/Geelseweg (N13) volgen.

Cluster 5: winkels Antwerpseweg (N19)
Deze winkels zijn gelegen langs de Antwerpseweg (N19) en blijven gewoon bereikbaar via diezelfde weg. Het verkeer vanuit Westerlo en vanaf de E313 kan ofwel via de fly-over rijden, ofwel via de Westelijke Ring (R14).

Ook in Kasterlee blijven de winkels zeker bereikbaar
Op donderdag 3 oktober startte in Kasterlee de derde en laatste deelfase van de werken aan het kruispunt van de Turnhoutsebaan (N19) en de Noordlaan (N19g). Tijdens de werken wordt het verkeer komende van Geel en van Turnhout omgeleid via de Noordlaan en het kruispunt van de Lichtaartsebaan (N123) en de Noordlaan (N19g). Wees gerust, de winkels in het centrum van Kasterlee en aan de Turnhoutsebaan blijven bereikbaar. Als alles volgens planning verloopt, worden de werken aan dit kruispunt eind oktober al afgerond. Daarmee is de grootste verkeershinder in en rond Kasterlee achter de rug en wordt een vlotte doorgang altijd mogelijk.

Voor een overzichtelijk plannetje met de winkels in de omgeving van Geel-West, klik hier.