De werken aan het kruispunt van de Lichtaartsebaan/Pastorijstraat (N123) en de Noordlaan in Kasterlee verlopen volgens plan en naderen de laatste fase. De werken kaderen in de aanleg van de nieuwe verbindingsweg (N19g) tussen Geel en Kasterlee. Die verbindingsweg zal in de toekomst op het kruispunt aansluiten. Daarom wordt de rotonde vervangen door een lichtengeregeld kruispunt met een fietserstunnel. De Pastorijstraat, ten oosten van het kruispunt met de nieuwe verbindingsweg, wordt volledig heraangelegd.  

De derde fase van de werken start begin mei en duurt tot midden juni. De Lichtaartsebaan/Pastorijstraat (N123) ten oosten van de nieuwe verbindingsweg wordt dan tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Dat wordt omgeleid via de Noordlaan en de Turnhoutsebaan (N19). In beide richtingen blijft wel fietsverkeer mogelijk via de nieuwe fietstunnel onder de nieuwe verbindingsweg en via de Monseigneur Cardijnstraat. Het verkeer van de Kempenstraat wordt tijdens tijdens de laatste fase lokaal omgeleid via Bosakkers.

 Eind april: Kanaaldijk opnieuw open, Hanestrik tijdelijk dicht

Eind april wordt de Kanaaldijk tussen Geel en Kasterlee opnieuw opengesteld voor het fietsverkeer. De voorbije maanden was de Kanaaldijk afgesloten voor werkzaamheden aan de nieuwe boogbrug over het kanaal Bocholt-Herentals.   Na de openstelling van de Kanaaldijk zal Hanestrik tijdelijk afgesloten worden voor een periode van 5 maanden.

Foto archief.