Na de vrieskou van de afgelopen wintermaanden komen de werken voor de aanleg van de Noord-Zuid Kempen opnieuw in een stroomversnelling terecht.De geplande werken zullen plaatsvinden op verschillende locaties in Geel, Kasterlee en Westerlo en zullen de nodige impact hebben op het dagelijkse verkeer.

Geel-Kasterlee: Roerdompstraat en Kanaaldijk terug open, Drossaardshoevedreef en Hanestrik afgesloten
Op 4 maart zal de Roerdompstraat tussen Geel en Kasterlee opnieuw opengesteld worden voor het verkeer. Hierop volgend zal de Drossaardshoevedreef definitief afgesloten worden. Eind april 2013 zal ook de Kanaaldijk terug opengesteld worden voort het verkeer. Onmiddellijk hierna zal Hanestrik tijdelijk afgesloten worden tot september 2013.

De voorbije maanden waren de Roerdompstraat en Kanaaldijk afgesloten voor werkzaamheden ter hoogte van de nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee. Deze wegen zullen via tunnels de nieuwe verbindingsweg kruisen.

Start aanleg carpoolparking Geel-West vanaf begin maart
Ter hoogte van op- en afrittencomplex Geel-West wordt er een carpoolparking voorzien. Deze zal aansluiten op de Bell-Telephonelaan en de noordelijke rotonde ter hoogte van de watertoren. Vanaf begin maart 2013 starten de werken voor de aanleg van deze parking. Deze werken zullen buiten de bestaande wegen gebeuren, waardoor het verkeer er geen enkele hinder van zal ondervinden.

E313 bij Geel-West dicht van zaterdagavond 2 maart tot maandagochtend 4 maart
Van zaterdagavond 2 maart tot maandagochtend 4 maart 2013 wordt de E313 volledig afgesloten voor het verkeer tussen Herentals-Oost en Geel-West. Omleiding van het verkeer zal gebeuren via de calamiteitenroutes, waarbij het Agentschap Wegen en Verkeer een ondersteuningsconstructie zal installeren die nodig is voor de bouw van een nieuwe brug over de E313 bij Geel-West.

Tijdelijke overbrugging over Bell-Telephonelaan wordt vanaf 4 maart afgebroken
In de week van 4 t.e.m. 10 maart zal de tijdelijke overbrugging over de Bell-Telephonelaan aan het kruispunt met de N19 aan de watertoren afgebroken worden. Deze tijdelijke overbrugging was nodig om de fly-over te kunnen ondersteunen bij het bouwen. Nu is deze echter sterk genoeg en kan deze ondersteuning verdwijnen.

Gedurende twee nachten zal de weg onderbroken worden en moet het verkeer lokaal omrijden via Liessel. Vanaf zaterdagavond 9 maart (nadat de winkels gesloten zijn) zal de weg op zondag 10 maart ook overdag onderbroken zijn.
 
Omleiding gedurende 4,5 maanden voor verkeer op N19
ter hoogte van Geel-West vanaf 11 maart

Vanaf 11 maart 2013 zal de Grotesteenweg (N19) ter hoogte van de op- en afrit van Geel-West tussen Vossendaal en de brug van de E313 onderbroken worden.

Dit is nodig om de bestaande weg aan te passen zodat deze vlot kan aansluiten op de nieuwe zuidelijke rotonde ter hoogte van Bertels en de op- en afrit met de E313. Hier zal gedurende een periode van 4,5 maanden een omleiding gevolgd moeten worden.