Zondag 13 mei vindt de 6e Open Wervendag plaats. De perfecte gelegenheid om unieke en spectaculaire bouwwerven in België van dichtbij te bekijken. Ook het Agentschap Wegen en Verkeer zet met ‘Noord-Zuid Kempen’ één van zijn grootste werven in de kijker.

Tijdens de Open Wervendag krijgt het grote publiek de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van uitzonderlijke werven. Het project Noord-Zuid Kempen is zo’n werf.

Waar je bij wegenwerken al snel denkt aan een vernieuwd wegdek, opgebroken kruispunt of nieuwe wegmarkeringen, is dit project van een heel andere orde. Voor Noord-Zuid Kempen wordt er een nieuwe weg aangelegd en dat is niet zo alledaags in Vlaanderen.

Deze 6,5 kilometer lange gewestweg tussen Geel en Kasterlee (N19g) wordt volledig ingebed in de omgeving en wordt maar liefst 500 meter ondertunneld. Zo blijft het groene karakter van het natuurgebied de Hoge Mouw bewaard. Om de tunnel te kunnen aanleggen, werd een strook bosgebied in de Hoge Mouw ontbost en is er een diepe sleuf gegraven.

Een spectaculair zicht… én een unieke spectaculaire beleving
Want op zondag 13 mei krijg je de exclusieve kans om in of naast deze sleuf te lopen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer verwelkomt je op de werf in de Hoge Mouw in Kasterlee. Je komt er te weten hoe zo’n grootschalig infrastructuurproject in de praktijk werkt en kan er ook alle machines van dichtbij bekijken. Een leuke en leerrijke wandeling dus!

Open Wervendag is uitgegroeid tot één van de grootste bouwevenementen in ons land. In 2011 bezochten niet minder dan 80.000 mensen een divers aanbod bouwwerven. Voor meer info, kan je terecht op www.noordzuidkempen.be of www.openwervendag.be.

Praktische info
Het Agentschap Wegen en Verkeer verwelkomt iedereen op zondag 13 mei, van 10 tot 17 uur, in de Hoge Mouw in Kasterlee. Er is parkeergelegenheid aan de Noordlaan, vlakbij de rotonde met de Lichtaartsebaan in Kasterlee.

Van daaruit leiden 2 mogelijke wandellussen je over de werf (1 km en 5 km). Voorzie wel stevig schoeisel. Het terrein is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, mensen die slecht te been zijn of buggy’s.

Foto's Jan De Nul / Guy Verstraeten Nnieuws.