Enkele weken vroeger dan aanvankelijk gepland, wordt vrijdagnamiddag 7 juni het kruispunt van de N19g met de N123 terug opengesteld voor het verkeer in alle richtingen: Kasterlee centrum, Lichtaart, Noordlaan en Kempenstraat.

Dit betekent dat de grootste hinder die de NZK voor Kasterlee meebrengt in de periode 2011-2014 vanaf morgen achter de rug is. Vorig jaar ging in juni reeds de tunnel van de Zaardenstraat open en begin mei 2013 werd reeds de fietstunnel onder de Noordlaan geopend. Thans blijft enkel nog de verbinding via de Goorseweg onderbroken.   Omdat de nieuwe verkeerslichten op het kruispunt nog niet volledig geprogrammeerd zijn, wordt tussen 7 en 14 juni nog met tijdelijke verkeerslichten gewerkt. Vanaf volgende week vrijdag zou ook dat achter de rug moeten zijn. Omdat de Pastorijstraat tijdelijk was afgesloten voor het verkeer, liet het gemeentebestuur van Kasterlee de voorbije weken daar de stoep aan de zuidkant vernieuwen. Ook die werken zijn tijdig klaar geraakt tegen de heropening van de weg zodat ook die hinder verleden tijd is.  

In de toekomst zal de rotonde op de kruising N19g en N19 (Turnhoutsebaan) nog verdwijnen. Maar daarvoor hoeven de verkeersstromen tussen Kasterlee en Turnhout niet te worden afgesloten. Die hinder zal dus beperkt  blijven.    Burgemeester Ward Kennes: “Met de heropening van het kruispunt is de grootste verkeershinder van de Noord-Zuid Kempen voor de inwoners van Kasterlee achter de rug. Het verkeer tussen Kasterlee en Lichtaart kan weer normaal verlopen. Ik feliciteer de aannemers die keihard hebben doorgewerkt en tijdens de werken veel aandacht hadden voor de omwonenden en de bereikbaarheid van de handelszaken.”