De zuidelijke op- en afrit Geel-West van de E313 naar Limburg, op de grens van Geel-Punt en Oevel (Westerlo), blijft nog tot het bouwverlof afgesloten. Hij zal op 22 juli weer opengaan voor het verkeer.
 
Het Agentschap Wegen en Verkeer sloot de zuidelijke op- en afrit Geel-West (E313) in november af voor werken in het kader van de herinrichting van het complex Geel-West. Het was de bedoeling om de op- en afrit (met een nieuwe rotonde) eind mei weer open te stellen voor het verkeer, maar die datum is niet meer haalbaar als gevolg van de lange winter. Belangrijk is wel dat de werkzaamheden voor de herinrichting van Geel-West in zijn geheel geen vertraging oplopen. 
 
Na de openstelling van de zuidelijke op- en afrit starten ook werken aan de op- en afrit Geel-West aan de noordelijke zijde van de snelweg (richting Antwerpen). Ook die op- en afrit (aan de watertoren) zal dan tijdelijk afgesloten worden voor het verkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal er later nog duidelijk over communiceren.

Op dit moment wordt volop gebouwd aan de tweede nieuwe brug over de E313 bij Geel-West. Die moet in de herfst klaar zijn. Dan zullen naast die nieuw brug over de snelweg meteen ook de fly-over en de nieuwe tuikabelbrug over het Albertkanaal in gebruik worden genomen.

 

De totale herinrichting van het complex Geel-West maakt deel uit van de Noord-Zuid Kempen, een grootschalig infrastructuurproject waarmee de Vlaamse overheid inzet op vlottere en veiligere mobiliteit in de Kempen.