Sinds begin oktober 2013 is de Nijverheidsstraat in Geel-West ter hoogte van de Snelwegstraat (N19) in beide richtingen afgesloten voor werken. Die werken zijn nodig om de Nijverheidsstraat aan te kunnen sluiten aan de noordelijke rotonde en de fly-over. Daarnaast plaatst watermaatschappij Aquafin tegelijkertijd in de Nijverheidsstraat ook regenwatercollectoren. Dat wordt nu al gedaan om de werken in de buurt niet onnodig te rekken na de realisatie van de Noord-Zuid Kempen.

Begin januari in beide richtingen opnieuw open
In eerdere communicatie was gesteld dat er vanaf begin december een tijdelijke weg zou aangelegd worden tussen de noordelijke rotonde en de Nijverheidsstraat, wat verkeer in 1 richting weer mogelijk moest maken. Intussen is beslist om de aanpak toch te wijzigen: de Nijverheidsstraat zal  enkele weken langer volledig afgesloten blijven, maar vervolgens meteen in beide richtingen weer open kunnen gaan. Die aanpak biedt veel meer voordelen voor velen:

  • De werken aan de Nijverheidsstraat, en de hinder, zullen zo aanzienlijk korter van duur zijn: ze zullen afgerond zijn begin januari in plaats van maart 2014. Vanaf begin januari is de Nijverheidsstraat in beide richtingen weer toegankelijk.
    • Van en naar Geel
    • Vanuit Westerlo. Het verkeer richting Westerlo zal tot eind februari nog een omleiding volgen via de Bell Telephonelaan/Liessel.
    • Van en naar de Bell Telephonelaan
  • De winkelcluster in de omgeving van Buga zal opnieuw optimaal bereikbaar zijn.


Omleidingen garanderen bereikbaarheid
Zolang de Nijverheidsstraat volledig is afgesloten, gelden er een aantal omleidingen. U vindt ze hier. De complexen van de E313 in Herentals-Oost en Geel-Oost, de Herentalseweg (N13), de Koning Albertstraat en Liessel spelen bij die omleidingen een belangrijke rol. Automobilisten krijgen de raad om de gps-instructies even te negeren en de gesignaliseerde omleidingen te volgen.

Alle winkels in de omgeving van Geel-West blijven goed bereikbaar tijdens de werken. Hoe ze te bereiken? Ook daarvoor staat er een overzichtelijk plannetje online: klik hier.


Fietsers
Voor fietsers is er een losliggend fietspad voorzien. Zij kunnen dus wel via de noordelijke rotonde en een tijdelijke verharding de Nijverheidsstraat in en uit fietsen. Op die manier wordt er vermeden dat zij een kilometerslange omleiding moeten volgen.