De werkzaamheden aan het kruispunt Amocolaan – Koning Albertstraat - Janssen Pharmaceuticalaan, waarbij de bestaande rotonde wordt omgevormd tot een lichtgeregeld kruispunt verlopen zeer vlot.



Deze werken
worden in 2 fases aangepakt. De eerste fase, waarbij het noordelijke deel van de rotonde werd aangepakt loopt vandaag af. Dit betekent dat de tweede fase van de werken, aan de zuidelijke kant van de rotonde, reeds vrijdag 2 december van start kan gaan.

Dit is ruim een week vroeger dan oorspronkelijk gepland. Deze werken zullen ongeveer 6 weken duren.

In samenspraak met de politie werd, omwille van veiligheidsredenen, beslist om de Koning Albertstraat thv het kruispunt in deze 2e fase afgesloten te houden, behalve voor fietsverkeer.

Volgende fase kruispunt Geel Oost : richting Hezemeer omleiding
Deze week worden de werken op het gedeelte van de Steenweg op Meerhout te Geel-Oost ook afgerond. Maandagochtend 5 december wordt met deelfase 2a aangevangen.

In deze volgende fase wordt de Nijverheidsweg ten westen van de rotonde en een gedeelte van de Steenweg op Meerhout ten zuiden van de Nijverheidsweg afgesloten voor alle verkeer.

Verkeer vanuit de Nijverheidsweg (bedrijventerrein Z2 Geel Oost) dat naar de E313 of richting Hezemeer of Albertkanaal wenst te rijden, zal de komende weken moeten omrijden langs de Steenweg op Meerhout en de Heikantstraat om zo op de Nieuwe Baan (N174) ten zuiden van de rotonde terecht te komen.